Places logo
Menu

Organiseer een teambuilding-uitje om de sfeer op kantoor goed te houden

Organiseer een teambuilding-uitje om de sfeer op kantoor goed te houden

Een goede sfeer op de werkvloer is onbetaalbaar en zorgt voor perfecte interne communicatie, tevreden werknemers en een hogere productiviteit. Bij sommige organisaties is er een sterke teamspirit, terwijl het bij andere organisaties maar niet lukt om de neuzen dezelfde kant op te laten wijzen. Teambuilding kan dan uitkomst bieden. Teambuilding is een proces van het omvormen van individuele werknemers tot een hecht team; een groep die goed kan samenwerken, elkaar vertrouwt en elkaar aanvult. In dit artikel lees je hoe je het meeste uit teambuilding kan halen.

Organiseer teambuilding-activiteiten

Om collega's samen te brengen en om elkaar nog beter te leren kennen, is het organiseren van een personeelsuitje met teambuildingsactiviteiten een ideale optie. Gezamenlijke doelstellingen vaststellen en bereiken, daar draait het om. Even weg achter de bureaus en uit de vertrouwde werkomgeving. Zo leer je een andere kant van je collega´s kennen waardoor je makkelijker en eerlijker met elkaar gaat communiceren. Dit kan zorgen voor een betere samenwerking op de werkvloer waardoor medewerkers zich prettig voelen en de kwaliteit van het werk stijgt.

Het doel van teambuilding

Een teambuilding-activiteit wordt door medewerkers vaak gezien als een leuk bedrijfsuitje. Toch heb je als werkgever vaak achterliggende bedoelingen. Medewerkers bouwen door de activiteiten een band met elkaar op waardoor bijvoorbeeld collegialiteit toeneemt. Bovendien wordt het vertrouwen binnen het team verbeterd. Goede communicatie speelt daarbij een belangrijke rol: zonder goede communicatie kan er geen goede samenwerking plaatsvinden en hebben collega´s weinig vertrouwen in elkaar.. Manieren van communiceren kunnen per persoon verschillen en daar geeft teambuilding inzicht in. Je komt erachter hoe jij en je collega´s communiceren en kunt als werkgever gemakkelijk op deze verschillen inspelen.

Originele ideeën voor personeelsuitjes

Het verzinnen van een teamuitje kan lastig zijn, maar gelukkig zijn er veel originele ideeën. Zo kun je in de winterse kou de buitenlucht opzoeken en samen met één doel aan de slag: schapendrijven. Op een originele manier moet je leren samenwerken en op elkaar inspelen. Een flinke beproeving voor je team, maar des te leuker als het een geslaagde dag wordt. Als het wat lekkerder weer is en de zon flink schijnt, is het leuk om in teams te gaan zeilen. Een sportieve activiteit waar veel teamwork voor nodig is. Misschien iets bekender maar zeker geschikt als teambuilding activiteit is de escaperoom. Je moet binnen een bepaalde kamer uit een kamer ontsnappen door middel van het oplossen van diverse puzzels en raadsels.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!