Places logo
Menu

Onderscheid uw bedrijf met videomarketing

Onderscheid uw bedrijf met videomarketing

Als ondernemer werkt u iedere dag hard vanuit uw passie en expertise voor het product of de dienst dat u levert. Zo wilt u sinds de komst van het internet ook uw online vindbaarheid vergroten met uw eigen website en socialmedia-accounts. Naast de online vindbaarheid draait het tegenwoordig steeds meer om zichtbaarheid. En dat is waar videomarketing op in speelt. Werkt u er al mee? Places.nl vertelt u meer over het belang van videomarketing en geeft u tips bij de realisatie hiervan.

Videomarketing: geen tekst, maar beeld

Videomarketing draait om het promoten van merken, producten en diensten door middel van een online video. Door de combinatie van beeld en geluid wordt er een boodschap overgebracht naar uw doelgroep. Uw doelgroep wil snel op een aantrekkelijke en creatieve manier van uw bedrijfsinformatie worden voorzien. Een video is daar een zeer geschikt middel voor. Videomarketing is dan ook een actuele strategie om uw klanten te bereiken, overtuigen, te binden en te behouden. Daarnaast neemt de betrouwbaarheid van uw bedrijf toe, doordat de kijker al kennismaakt met uw bedrijf en uw product door middel van de video. Een belangrijk verschil met traditionele promoties is dat deze video's niet aan de doelgroep worden opgedrongen, maar door de doelgroep zelf gevonden, bekeken en gedeeld worden.

Uw eerste stappen richting videomarketing

Het realiseren van videomarketing vraagt om een doordachte aanpak, die niet ophoudt bij het opleveren en het online plaatsen van de video. Het realiseren van de video zelf is slechts het begin van videomarketing. Places neemt u mee op reis naar het gewenste resultaat:

1. Formuleer uw doel

Bepaal wat u met uw video wilt bereiken. Wilt u uw doelgroep puur over uw producten of diensten informeren of wilt u hierin ook een stukje oprichting van uw bedrijf betrekken? Wilt u dat de video de kernwaarden van uw bedrijf uitstraalt? En tot welke actie wilt u dat uw doelgroep overgaat aan het eind van de video? Moet de kijker zich inschrijven voor uw nieuwsbrief of wilt u de kijker terug zien in uw winkel? Kies een concreet doel voor uw video, daarmee zorgt u voor het behalen van het gewenste resultaat.

2. Bepaal uw doelgroep

Wilt u dat uw video alleen inspeelt op potentiële klanten of ook op bestaande klanten? Richt uw video zich op een bepaalde leeftijdscategorie? En richt u zich daarbij alleen op mannen of vrouwen of kiest u voor beide? Door uw doelgroep specifiek te maken kan de communicatie op uw doelgroep afgestemd worden. Richt u zich bijvoorbeeld op jongvolwassenen? Dan zullen er geen personen in uw filmpje voorkomen met de leeftijd 50+.

3. Kies uw strategie

Als uw video klaar is om gepubliceerd te worden, dient u na te denken over welke media u hier voor in gaat zetten. Heeft u een Facebook-account voor uw bedrijf? Dan kunt u hier uw video posten met een kort stukje tekst om uw doelgroep aan te sporen om te kijken. Houdt uw bedrijf ook een blog bij? Dan is dit eveneens een geschikt kanaal om uw video te plaatsen en hierover te communiceren. Uiteraard bieden uw website, e-nieuwsbrieven en beursbezoeken ook kansen om uw video te verspreiden. Naast het zenden van de video via de verschillende kanalen is het belangrijk dat u en uw medewerkers offline en online ook daadwerkelijk communiceren over het bestaan van de video.

Start met uw videomarketing via Telefoonboek.nl

Naast dat u bij alle advertentiepakketten van Telefoonboek.nl uw bedrijfslogo, foto's en video's kunt tonen, wordt er vanaf pakket Places Plus een eigen videopresentatie voor u gemaakt. U kunt een selectie van afbeeldingen aanleveren die uw bedrijf, merk en product of dienst goed representeren, waar vervolgens een professionele slideshow van gemaakt wordt. Deze videopresentatie is op uw bedrijfsvermelding zichtbaar en biedt potentiële klanten zo een eerste indruk. Start dus vandaag nog met uw videomarketing en onderscheid u van uw concurrenten! Wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op met onze servicedesk via 024 - 3555 299. Wij helpen u graag!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!