Ondernemers: een komen en gaanOndernemers: een komen en gaan

Ondernemen is in. Steeds meer mensen komen maar moeilijk aan de bak of hebben geen zin in het dagelijkse "van negen tot vijf"-regime en beginnen daarom voor zichzelf. Hoe vaak hoort u niet dat iemand freelancer is, zelf klussen heeft geregeld en zijn eigen zaakje heeft opgezet? De Kamer van Koophandel heeft voor de maand februari de cijfers eens op een rijtje gezet. Hoe gaat het eigenlijk met de starters in Nederland?

Nieuwe ondernemers

Om maar met de deur in huis te vallen: februari was een vruchtbare maand. Er waren niet alleen 14 procent meer starters dan een jaar eerder, ook was het aantal maar liefst 19 procent meer dan in de maand daarvoor. En hoeveel mag dit dan wel niet zijn in absolute aantallen? Om precies te zijn gaat het om 18.246 starters. De oprichters zijn vooral zzp'ers, met een groot aandeel van nieuwe taxibedrijven. Ook het aantal zzp'ers in de zakelijke dienstverlening en de bouw nam toe. Wat betreft de mkb'ers is ons land vooral veel kinderopvangbedrijven en café's rijker. Drenthe blijkt de place to be: hier zijn relatief de meeste nieuwe bedrijven opgericht.

Afhakers

Gezien de enorme groei van het aantal starters in februari, zou u denken dat er weinig stoppers zijn geweest in deze maand. Echter, niets is minder waar. Het aantal stoppers in februari lag zelfs 2 procent hoger in in het jaar daarvoor. Ook ging er een fors aantal bedrijven failliet: in februari maar liefst 679. Dat waren er 67 procent meer dan een jaar geleden! Zeeland was de provincie die hierbij relatief het zwaarst werd getroffen.

Roerig vaarwater

Kortom, hoewel op het eerste gezicht de ondernemersbranche een goudmijn lijkt, valt dit in praktijk aardig tegen. Wie begint als starter, bevindt zich in roerig vaarwater. Niet alleen bent u één van de vele nieuwe bedrijven op de markt, ook zijn er talloze voorgangers die het hoofd niet boven water konden houden. Zorg dus voor een goede marketing en naamsbekendheid om uw overlevingskansen te vergroten!

Weinig budget? Meld u dan kosteloos aan op Places.nl. Hier krijgt uw bedrijf een eigen online vermelding, waardoor u makkelijker vindbaar bent voor nieuwe klanten. Neem voor meer informatie gerust contact op met 024 - 8200 617.


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek