Places logo
Menu

Nieuwjaarsborrel organiseren? Dit zijn de cateringtrends van 2020!

Nieuwjaarsborrel organiseren? Dit zijn de cateringtrends van 2020!

Een gloednieuw jaar staat voor de deur, het perfecte moment om met collega's bij elkaar te komen. Wilt u terugblikken op het afgelopen jaar en vooruitkijken naar het komende jaar? Bij het organiseren van een nieuwjaarsborrel komt meer kijken dan u denkt. Een samenwerking met een cateringbedrijf is een goede tip om uw borrel tot een succes te maken. Places.nl onderzocht hoe cateringbedrijven worden beoordeeld. Zorgen deze voor een gouden randje van uw bedrijfsfeest?

Beoordelingen catering

In totaal zijn er op Telefoonboek.nl 929 beoordelingen voor cateringservices geplaatst door overwegend tevreden klanten. Zij hebben gebruikgemaakt van catering voor bijvoorbeeld een familiereünie, huwelijk of jubileum. De bedrijven in de cateringbranche scoren gemiddeld een nette 7.8. Uit de reviews, de toelichtingen van deze beoordeling, blijkt dat een aantal factoren meespelen bij het toekennen van een negatieve of positieve beoordeling.

Scoren met kwaliteit

230 beoordelingen waren negatief, wat inhoudt dat hieraan een cijfer onder de 6.0 toegekend is. Gelukkig is ruim driekwart van de klanten positief: 699 van de 929 klanten gaven een beoordeling van een 6.0 of hoger. Cateringbedrijven scoren hoge ogen als zij prima kwaliteit leveren en een uitstekende service bieden. Bediening die vrolijk is en meedenkt, wordt door medewerkers gewaardeerd."De service was super, het eten vers en van super kwaliteit. Echt een aanrader voor feesten en partijen. Onze gasten spreken nog over het lekkere eten en de goede service," schrijft een tevreden klant. Dat is natuurlijk wat u als organisator wil!

Denk ook eens aan… een high tea!

Toe aan eens wat anders dan een hapjesbuffet of keurig verzorgd diner? Kies dan eens voor een high tea. Verschillende cateringbedrijven bezorgen deze bij u op locatie, leuk om uw gasten mee te verrassen. Klanten die u voorgingen zijn hierover te spreken: "Heel leuk! Een high tea die helemaal wordt verzorgd bij je thuis. Ze komen de tafel dekken, alles wordt klaargezet en na afloop komen ze alle vuile boel weer ophalen. Ideaal."

Friet en snacks op locatie

Less is more, dat geldt ook voor de catering. Waarom huurt u geen frietwagen? Bedrijven die deze verhuren en friet en snacks verzorgen op locatie, krijgen goede beoordelingen. Vooral de gezelligheid komt terug in de reviews: "Het was super gezellig en iedereen heeft genoten." Een ruime keuze en snelle service worden door medewerkers ook gewaardeerd.

Andere cateringtrends

Een andere trend: een bedrijfsfeest in festivalthema. Grote kans dat de meeste medewerkers in uw bedrijf ooit al eens een foodfestival hebben bezocht. Steeds vaker kiezen bedrijven voor hun bedrijfsfeest een thema dat een relatie heeft met een bestaand festival, leuk! Beleving doet het sowieso goed: gasten vinden het leuk om zelf aan de slag te gaan. Denk hierbij aan zelf brood bakken en paté maken, maar ook aan het brouwen van bier en cocktail shaken.

Op locatie of bij uw bedrijf?

Voor een nieuwjaarsreceptie kunt u kiezen om gasten in uw bedrijfspand te ontvangen of juist op een andere locatie. Waar uw voorkeur naar uitgaat, hangt af van verschillende factoren. Kiest u voor een externe locatie, dan heeft u als voordeel dat deze locaties voor uw borrel zijn ingericht en u na afloop weer schoongemaakt worden. De kosten hiervan zijn waarschijnlijk wel wat hoger.

Hapjes of driegangenmenu? Alcohol of alcoholvrij?

Denk van te voren goed na over uw wensen op het gebied van catering. Eten en drinken is één van de eerste aandachtspunten bij het organiseren van een nieuwjaarsborrel. Denk goed na over wat u aanbiedt: kleine hapjes of een driegangenmenu? Met een cateraar kunt u dit bespreken om zo samen een uitstekend menu samen te stellen dat aansluit op uw wensen.

Denk ook hieraan…

Er zijn zoveel zaken waar u als organisator van een nieuwjaarsborrel aan moet denken, dat u vast bang bent dat u iets vergeet. De redactie van Places.nl heeft een aantal dingen op een rij gezet die zeker niet mogen ontbreken:

  • Zorg voor voldoende drinken, glazen en koelingen;
  • Kleed de ruimte feestelijk aan;
  • Kies eventueel voor een dresscode;
  • Laat u feest slagen met het juiste entertainment;
  • Check de bereikbaarheid van de locatie: is er voldoende parkeerplek en is de locatie met het openbaar vervoer goed te bereiken?

Over dit onderzoek

De beoordelingen op Telefoonboek.nl die zijn meegenomen in dit onderzoek, bestaan uit een cijfer van één (zeer ontevreden) tot tien (zeer tevreden) en een schriftelijke toelichting. Het toegekende cijfer is gebaseerd op drie onderdelen namelijk: algemene indruk, prijs/kwaliteitverhouding en service.

Foto: Canva

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!