Places logo
Menu

Nieuwe strategie: RTL Nederland zet voortaan klant centraal

Nieuwe strategie: RTL Nederland zet voortaan klant centraal

RTL Nederland gaat veranderingen aanbrengen in de strategie. Dat heeft Sven Sauvé, de algemeen directeur van RTL, toegelicht aan zijn werknemers. In plaats van zich vooral te richten op het zenden van content, wil RTL de focus meer op de klant gaan leggen.

Nieuwe strategie

RTL betitelt de nieuwe strategie zelf als fan centric. Deze strategie is minder zendergericht en wil op basis van zelf ontwikkelde content een hechte relatie met de kijker opbouwen. Voor de nieuwe strategie moeten nieuwe bedrijfsonderdelen ontstaan, die zich met name richten op technologie en data. Door meer delen van de waardeketen zelf te beheersen, hoopt RTL minder afhankelijk te zijn van derden. Door tientallen miljoenen te investeren in het exploiteren van gebruikersdata, wil RTL beter inspelen op trends en sociaal en maatschappelijke ontwikkelingen. De nieuwe strategie komt erg overeen met de strategie van Talpa Media.

Financiële druk

RTL kiest voor een nieuwe strategie omdat de financiële resultaten onder druk staan en verbeterd moeten worden. Uiteindelijk is het doel dat RTL zijn concurrentiepositie kan behouden. RTL heeft al langer last van een teruglopende omzet, omdat steeds minder bedrijven op televisie adverteren. Hier komt bij dat RTL het afgelopen jaar ook fors geïnvesteerd heeft in Videoland, hun eigen streamingdienst. Topman Sauvé gaf aan dat dit zichzelf tot nu toe terugbetaalt, aangezien het aantal abonnementen met 78% gestegen is.

Verlies van arbeidsplaatsen

De herstructurering van RTL zal waarschijnlijk gepaard gaan met het verlies van arbeidsplaatsen. RTL geeft aan dat managementlagen zullen gaan verdwijnen en afdelingen samengevoegd zullen worden. Het is nog niet duidelijk om hoeveel arbeidsplaatsen het precies zal gaan. Gedwongen ontslag wordt niet uitgesloten. Momenteel werken ruim 800 mensen bij RTL.

Wachten op advies ondernemingsraad

RTL heeft advies gevraagd aan de ondernemingsraad. Dit wordt in mei verwacht en op basis daarvan zal RTL gaan herstructureren. RTL"s Chief Financial Officer Vivienne de Leeuw is na de bekendmaking van de strategiewijziging gelijk opgestapt, omdat zij het niet eens was met de plannen.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!