Places logo
Menu

Nieuw bij Places: Koos.nl!

Nieuw bij Places: Koos.nl!

Op 20 december 2016 lanceerde Places een nieuw project: Koos.nl zag het levenslicht! Na maanden zwoegen door het Marketing & Developmentteam ging de nieuwste Places-telg eindelijk live. Maar wie is Koos.nl en vooral, wat kan Koos.nl voor u als bedrijf betekenen? Om antwoord te krijgen op deze vraag spraken we met Luc van Oijen, manager van Koos.nl.

Idee

De start van het project vond plaats in juni. Luc vertelt hoe het idee ontstond: "Koos.nl is eigenlijk een logische voortvloeiing vanuit onze andere producten. Places heeft een grote database met meer dan 130.000 bedrijven die nog steeds groeit. We wilden deze op een manier gebruiken waarbij het bedrijf en de klant op een nóg effectievere manier met elkaar in contact worden gebracht. Daarbij wilden we gebruik maken van leads, om zo bedrijven te stimuleren klanten een aanbieding te doen voor een gevraagde dienst."

Hutje op de hei

Het idee was duidelijk, maar het moest natuurlijk nog uitgewerkt worden. Luc: "Vervolgens zijn we met elkaar in een hutje op de hei gaan zitten en hebben we een plan gemaakt over hoe we dit alles in gang wilde zetten. Daarbij volgde een analyse van andere partijen die hiermee bezig waren en een hoop uitteken- en schetswerk. Zo kwam de zaak in de ontwikkelingsfase. Die fase heeft nog vijf a zes maanden voortgeduurd. Dat komt omdat het een vrij arbeidsintensief project was. We moesten een heel nieuw systeem uitdenken, platformen koppelen, enzovoort. Daar gaat tijd in zitten."

Wie is Koos.nl?

Uiteindelijk mag het resultaat er wezen. Maar wat doet Koos.nl nou precies? Luc legt uit: "Koos.nl is hét portaal waar iedereen zijn of haar aanvraag voor een dienst en (in de toekomst) product kan indienen, waarna de aanvragen in de mailbox komen van de juiste bedrijven die zich bij ons aangemeld hebben.

Alle soorten aanvragen zijn mogelijk om in te dienen: bijvoorbeeld rijlessen, maar ook de verbouwing van een keuken of juridisch advies. Koos.nl vindt dan de beste professional voor de gezochte dienst. De klant vult aan de hand van een vragenlijst in welke dienst er gezocht moet worden, welke aspecten van de dienst hij of zij het belangrijkst vindt en in welke regio deze gezocht wordt. Daarna zet Koos.nl de aanvraag uit naar bedrijven die matchen op deze aanvraag. In deze fase mag u reageren met een scherpe offerte. Zo kunt u er voor zorgen dat de klant voor uw aanbod kiest."

Hoe werkt Koos.nl?

Koos.nl gaat werken met een zogenaamd creditsysteem. "Bedrijven kunnen hierbij creditpunten inkopen. Bedrijven die zich aanmelden krijgen sowieso gratis vijftig creditpunten cadeau. Wanneer er een aanvraag van een klant binnenkomt kunnen bedrijven met een "betaling" van een variabel aantal creditpunten reageren op een aanvraag. Er kunnen maximaal vijf bedrijven een aanbieding doen per aanvraag, u heeft dus maximaal vier concurrenten in dat geval. De klant kan daarna kiezen voor de juiste aanbieding."

Toekomst

Luc wil met dit project klein beginnen en daarna gestaag groter worden. "De eerste bedrijven die actief van Koos.nl gebruik gaan maken zijn rijscholen. Vervolgens gaan we vrij vlot we per branche uit breiden, zodat we steeds meer actieve categorieën krijgen waarin offertes aangeboden worden. Daarbij blijven we de vragen in het portaal aanpassen, zodat deze perfect aansluiten op zowel de wensen van de klant als de competenties van de bedrijven." Op de vraag waar Koos.nl over een paar maanden staat, antwoord Luc het volgende: "Dan werken we al met een hoop mooie bedrijfscategorieën. Bedrijven zijn op zich al bekend met het fenomeen leads, er bestaan al verschillende concurrenten. Wel denk ik dat er nog steeds een gat bestaat op de markt, eentje die groot genoeg is om in te springen. Dan hoop ik dat zowel bedrijven als potentiële klanten over een paar maanden weten dat wij de beste aanbieder zijn."

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!