Places logo
Menu

Niet alle kaashandelaren hebben kaas gegeten van websites

Niet alle kaashandelaren hebben kaas gegeten van websites

Voor een lekker stukje Roquefort, Camembert of Hollandse Gouda moet je natuurlijk bij de kaasboer wezen. Hoewel de supermarkt ook steeds meer kaassoorten aanbiedt, zal het assortiment van de kaaswinkel waarschijnlijk wel breder, verser en hoger in kwaliteit zijn. Om dat uit te dragen, en op te kunnen boksen tegen het gemak van de supermarkt, kan een website als een mooi uithangbord dienen. Maar hoeveel kaaswinkels hebben er daadwerkelijk een website? Dat zocht Telefoonboek.nl uit.

Onderzoek

In totaal werden er 665 kaaswinkels uit de database van Telefoonboek.nl onderzocht. Bij deze zaken werd gekeken hoeveel er een werkende website bezitten; URL's zonder werkende pagina worden niet meegeteld als werkend. Bij 251 winkels werd er een werkende website gevonden, hetgeen neerkomt op 37,7% Dat wil zeggen dat 62,3% van de onderzochte zaken, zo'n 414 gevallen, geen werkende website heeft. Hierbij wordt er soms wel een URL gevonden, maar werkt de site niet naar behoren.

Responsive

De 251 kaaswinkels die wél een website hebben, zijn vervolgens getest op responsiveness. Responsiveness houdt in dat de website meebeweegt met het apparaat waarop deze getoond wordt. Zo is deze dus altijd goed leesbaar en bruikbaar ongeacht het apparaat waarop deze bekeken wordt, zoals op de smartphone. Bij 45,7% van de onderzochte zaken werd een responsive website gevonden. Dat betekent dat bij 54,3% van de slagerijen de website aan bruikbaarheid en leesbaarheid inboet als deze bekeken wordt op mobiel of tablet.

Gemiste kans

Ronny Oonk, manager van Places Websites en onderzoeker van Telefoonboek.nl, denkt dat kaasboeren hier een enorme kans laten liggen: "Een website zorgt voor meer online vindbaarheid en is een visitekaartje voor de winkel. Ook zouden potentiële klanten al digitaal kunnen bestellen, waarna ze de bestelling in de winkel kunnen afhalen. Dat zou zomaar wat meer klandizie kunnen opleveren."

Ontdek Places Websites

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!