Places logo
Menu

Nederlandse Webshops op zoek naar meer personeel

Nederlandse Webshops op zoek naar meer personeel

De afgelopen jaren doen webshops het steeds beter: ze draaien meer omzet en groeien in alle facetten van hun bedrijfsvoering. Daardoor is het aantal banen bij webshops ook aanzienlijk gegroeid. Nu zoeken zij dus nieuw personeel om de taken te vervullen. Momenteel zijn er 62.000 banen in de online winkelbranche; in 2012 waren dit er 38.000.

Niet aan te slepen

Webwinkels zijn voornamelijk opzoek naar ICT-medewerkers, logistiek medewerkers en inkopers. Die zijn echter niet meer zo makkelijk te vinden, zo blijkt uit een inventarisatie uitgevoerd door het UWV.

De grootste webwinkels hebben de meeste moeite met het vinden van nieuwe medewerkers. Met name in december is dit een probleem aangezien de feestdagen een drukke periode voor webwinkels meebrengen.

Explosieve groei

Aan het einde van dit jaar zijn er zo'n 37.000 webwinkels in Nederland die enkel gericht zijn op online aankoop. In 2012 waren dit er 20.000. Veel van die 37.000 webwinkels zijn kleine eenmanszaakjes, slechts 20 webshops hebben meer dan 100 werknemers. Voor het onderzoek over de werkgelegenheid heeft het UWV naar de vijf grootste webshops gekeken: Bol.com, Coolblue, Wehkamp, fonQ en Picnic.

Het aantal banen bij webshops is in vier jaar gestegen met 65 procent, een explosieve stijging die de winkels maar lastig kunnen bijhouden. Uit enquêtes die het UWV heeft afgenomen, blijkt dat de grote webwinkels verwachten dat de werkgelegenheid nog wel een paar jaar blijft doorgroeien totdat er nieuwe ontwikkelingen komen in de automatisering. Wanneer personeel vervangen kan worden door machines, dan liggen er waarschijnlijk steeds minder vacatures.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!