Places logo
Menu

Nederland geschikt voor zelfrijdende auto's

Nederland geschikt voor zelfrijdende auto's

Uit onderzoek van adviesorganisatie KPMG blijkt dat Nederland goed voorbereid is op de komst van zelfrijdende auto's. Het onderzoek, waarbij Nederland op de eerste plaats is geëindigd, is onder twintig landen wereldwijd uitgevoerd. Nederland scoort vooral hoog op het goed onderhouden wegennetwerk wat erg geschikt is voor de ontwikkeling van zelfrijdende auto's.

Ontwikkeling zelfrijdende auto's
Nederland wordt om meerdere redenen als een geschikt land gezien voor de ontwikkeling van zelfrijdende auto's. Ten eerste zijn er in Nederland veel locaties waar er meer onderzoek naar zelfrijdende auto's kan worden gedaan. Daarnaast zijn er verspreid door het land veel laadpalen te vinden waar elektrische auto's opgeladen kunnen worden. Tevens helpt het ook dat het overheidsbeleid van Nederland openstaat voor het testen van zelfrijdende auto's. Zo heeft de overheid vorig jaar een wet aangenomen die het mogelijk maakt dat er met zelfrijdende voertuigen op de openbare weg kan worden getest.

Acceptatie onder Nederlanders
Hoewel Nederland op veel punten erg geschikt blijkt voor de ontwikkeling van zelfrijdende auto's blijkt uit onderzoek van KPMG dat de acceptatie onder Nederlanders nog niet zo ver is. Dit kan mogelijk komen doordat Nederlanders momenteel tevreden genoeg zijn met het huidige transport en dat zij niet perse op zelfrijdende auto's zitten te wachten. Daarnaast moeten zelfrijdende auto's beter communiceren met fietsers en voetgangers, dit is nog een uitdaging voor veel autofabrikanten.

Top tien
Naast Nederland staat Singapore op de tweede plaats in de top tien van de ranglijst. Zweden, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland zijn verder de enige Europese landen die in de top tien staan.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!