Nederland geschikt voor zelfrijdende auto'sNederland geschikt voor zelfrijdende auto's

Uit onderzoek van adviesorganisatie KPMG blijkt dat Nederland goed voorbereid is op de komst van zelfrijdende auto's. Het onderzoek, waarbij Nederland op de eerste plaats is geëindigd, is onder twintig landen wereldwijd uitgevoerd. Nederland scoort vooral hoog op het goed onderhouden wegennetwerk wat erg geschikt is voor de ontwikkeling van zelfrijdende auto's.

Ontwikkeling zelfrijdende auto's
Nederland wordt om meerdere redenen als een geschikt land gezien voor de ontwikkeling van zelfrijdende auto's. Ten eerste zijn er in Nederland veel locaties waar er meer onderzoek naar zelfrijdende auto's kan worden gedaan. Daarnaast zijn er verspreid door het land veel laadpalen te vinden waar elektrische auto's opgeladen kunnen worden. Tevens helpt het ook dat het overheidsbeleid van Nederland openstaat voor het testen van zelfrijdende auto's. Zo heeft de overheid vorig jaar een wet aangenomen die het mogelijk maakt dat er met zelfrijdende voertuigen op de openbare weg kan worden getest.

Acceptatie onder Nederlanders
Hoewel Nederland op veel punten erg geschikt blijkt voor de ontwikkeling van zelfrijdende auto's blijkt uit onderzoek van KPMG dat de acceptatie onder Nederlanders nog niet zo ver is. Dit kan mogelijk komen doordat Nederlanders momenteel tevreden genoeg zijn met het huidige transport en dat zij niet perse op zelfrijdende auto's zitten te wachten. Daarnaast moeten zelfrijdende auto's beter communiceren met fietsers en voetgangers, dit is nog een uitdaging voor veel autofabrikanten.

Top tien
Naast Nederland staat Singapore op de tweede plaats in de top tien van de ranglijst. Zweden, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland zijn verder de enige Europese landen die in de top tien staan.

Foto: Bigstock


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek