Places logo
Menu

Nederland fietsland: hoe goed zijn onze fietsenwinkels?

Nederland fietsland: hoe goed zijn onze fietsenwinkels?

Wist u dat we in Nederland 22,8 miljoen fietsen hebben op 17 miljoen inwoners? Per inwoner komt dit neer op 1,3 fietsen. Ter contrast, Denemarken komt uit op 0,8 fietsen per inwoner en staat wereldwijd op plek twee. Nederland is dus een echt fietsland. De gemiddelde Nederlander maakt zo'n 250 tot 300 fietsritten per jaar. Er ligt dan ook zo'n 35.000km aan fietspaden. Jaarlijks fietsen we hierop gezamenlijk zo'n 15 miljard kilometer.

Dat we in Nederland zo veel fietsen hebben en ook de markt voor tweedehands fietsen zo groot is, is vooral te danken aan de fietsenwinkels, waar we fietsen kunnen kopen en laten repareren. Places Nieuws bekeek de beoordelingen van duizenden fietsenwinkels in Nederland en somt de tien best beoordeelde hieronder op.

Tien best beoordeelde fietsenwinkels in Nederland

Waar richten deze fietsenwinkels zich op?

Q.ouT Fietsen uit Nuland komt als beste naar voren. Dit bedrijf bestaat niet alleen uit een fysieke winkel, maar verkoopt ook fietsen via een eigen webshop. Het bedrijf is gespecialiseerd in kinderfietsen, BMX fietsen, heren- en damesfietsen en in fietsreparatie. De nummer twee, Go Fast Fietsen uit Utrecht, richt zich wat meer op onderhoud en reparatie. De nummer drie, Den Drietip - van Nuenen uit Helmond, richt zich naast fietsen en reparatie ook nadrukkelijk op bromfietsen.

Met een 9.7 uit respectievelijk 528 en 153 beoordelingen, scoren Q.ouT en Go Fast Fietsen op Telefoonboek.nl zeer hoog. Ook uit de beoordelingen van Google blijken deze twee fietsenwinkels het zeer goed te doen. En ook de rest van de bedrijven in de lijst mag trots zijn op de hoeveelheid goede beoordelingen.

Algemene cijfers fietsenwinkels Nederland

In totaal zijn er 1.907 Nederlandse fietsenwinkels bekeken. Maar lieft 1.760 van deze winkels wordt op Telefoonboek.nl met een voldoende beoordeeld. 64% van alle Nederlandse fietsenwinkels worden zelfs beoordeeld met een 7.0 of hoger. Over het algemeen scoren Nederlandse fietsenwinkel dus hoog.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!