Places logo
Menu

Muziekuitgever klaagt Spotfiy aan voor 1,6 miljard dollar

Muziekuitgever klaagt Spotfiy aan voor 1,6 miljard dollar

De muziekuitgever Wixen Music Publishing klaagt muziekstreamingdienst Spotify aan omdat zij zogenaamd "duizenden nummers" in haar bibliotheek heeft, zonder de juiste licentie. Uitgever Wixen heeft licenties van meer dan 200 muzikanten waaronder van Tom Petty, The Beach Boys, Neil Young en The Doors.

Aanklacht

Wixen Music Publishing heeft vrijdag 29 december een aanklacht tegen het Zweedse bedrijf Spotify ingediend bij de rechtbank in California. De aanklacht stelt dat er duizenden nummers worden gestreamd, zonder dat de streamingdienst hiervoor licenties heeft en ervoor betaald. Volgens Wixen is de copyrightwet overtreden en nu wil zij dat Spotify daarvoor een eerlijke compensatie biedt.

"We verlangen alleen maar dat wij eerlijk behandeld worden", zegt Randall Wixen, directeur van de muziekuitgever, in een statement. "Spotify heeft meer dan drie miljard dollar aan jaarlijkse omzet, betaalt schandelijke jaarsalarissen aan haar bestuursleden en spendeert miljoenen per maand aan luxe kantoren in verschillende steden. Het enige wat wij vragen, is dat zij onze cliënten redelijk compenseren door een minuscuul bedrag van hun rendement met hen te delen."

Eerdere rechtszaken

Spotify diende in mei 2017 een voorstel in voor een schikking van 43 miljoen dollar die zij zou betalen aan muzikanten en uitgevers. Hierop ontving Spotify echter een hoop kritiek van verschillende muzikanten en acteurs die vonden dat het geen adequate compensatie was. Momenteel moet de schikking nog worden goedgekeurd door een rechter.

Na die rechtszaak in mei volgde nog een aantal andere rechtszaken tegen Spotify, waaronder die van Wixen.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!