Places logo
Menu

Must-listen: vijf management podcasts die u ongetwijfeld moet downloaden!

Must-listen: vijf management podcasts die u ongetwijfeld moet downloaden!

Eerder deelden we vijf managementboeken die u niet mag missen. Wie liever luistert dan leest, zal podcasts boven boeken verkiezen. Dit is een stuk makkelijker: uw telefoon zit immers al in uw broekzak of tas en u kunt de podcasts afspelen waar en wanneer het voor u uitkomt. Behoort u ook tot deze groep? Lees dan vooral verder want in dit artikel delen we vijf podcasts over management die de moeite waard zijn om te downloaden en te luisteren. U bent in ieder geval niet de enige: in de afgelopen tien jaar is het aantal luisteraars van podcasts verdrievoudigd.

Business Book Podcast

Elke maand hoort u in de Business Book Podcast alles over de beste boeken op het gebied van ondernemen, management en leiderschap. Inclusief de belangrijkste lessen die u uit deze boeken kunt halen en een interview met een topauteur als Robert Cialdini en Ben Tiggelaar. Dit alles in een half uurtje, daar maakt u toch wel tijd voor vrij? En daarna kunt u meteen naar de boekwinkel rennen om het boek dat u aankomende maand wil gaan lezen aan te schaffen. Als u ten minste net zo dol bent op lezen als luisteren.

Beluister Business Book Podcast op Soundcloud.

The Science of Social Media

Voor veel ondernemers is social media onmisbaar geworden. Ideaal om uw bedrijf te promoten, vragen van klanten te beantwoorden of nieuw personeel te vinden. Wilt u bijblijven op het gebied van social media? Dat is geen overbodige luxe en hoeft niet zo ingewikkeld te zijn als u denkt. The Science of Social Media praat u bij over wat er op dit moment speelt in social media-land en hoe u dat voor uw bedrijf in kunt zetten. De podcast wordt ontwikkeld door Buffer, een populaire tool voor het beheer van social-media-accounts en contentplanning. Buffer staat daarnaast bekend om zijn praktische blog. Dat komt terug in de podcasts. Zo kunt u leren hoe u meer volgers krijgt op LinkedIn en hoe andere bedrijven Instagram-marketing aanpakken.

Beluister The Science of Social media op Soundcloud.

Beeldbepalers

BNR kent u misschien als nieuwsradio, maar wist u dat de radiozender ook een groot aanbod heeft op het gebied van podcasts? Beeldbepalers is een van de velen en gaat over media, marketing, communicatie en creatie. Daarbij komen zeker thema's aan bod die interessant zijn voor ondernemers. Denk bijvoorbeeld aan de beïnvloeding van gedrag door content, de geloofwaardigheid van influencer marketing en personalisering in reclame.

Beluister Beeldbepalers op de website van BNR.

Ondernemerspanel

Ondernemers die discussiëren over ondernemend Nederland, dat is Ondernemerspanel. Wederom een podcast van BNR, maar met een hele andere insteek. De onderwerpen die besproken worden zijn zeer divers. Wel hebben ze minstens één ding gemeen: ze gaan over ondernemen. Van arbeidsongeschiktheid bij zzp'ers tot crowdfunding en van de balans tussen werk en privé tot de 4-daagse werkweek.

Beluister Ondernemerspanel op de website van BNR.

Over Klanten Gesproken

Elke eerste dinsdag van de maand gaat Sydney Brouwer met experts in gesprek over klantgerichte onderwerpen. Dit alles met het doel om u kennis, inspiratie en energie te geven voor de volgende stap naar een betere klantbeleving. Wilt u ook fans maken van klanten en medewerkers? Het luisteren van de podcast Over Klanten Gesproken is een goed begin. Wie toch liever leest, kan in Brouwer's boek Klantgericht Leiderschap ook alles leren over klantgerichtheid en leiderschap.

Beluister Over Klanten Gesproken op Soundcloud.

Nog meer inspiratie voor leuke podcasts? Eerder maakten we een mooi lijstje met 10 must hear podcasts voor ondernemers.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!