Places logo
Menu

Mobiele website: waarom u niet meer zonder kunt

Mobiele website: waarom u niet meer zonder kunt

Uit diverse onderzoeken over omzet via mobile devices, ook wel M-Commerce genoemd, blijkt dat het aantal mensen dat online aankopen doet via een smartphone of tablet alleen maar toeneemt. Als eigenaar van een online winkel is het dus van groot belang dat deze gemakkelijk toegankelijk is voor uw klanten. Lees in deze blog van Places.nl meerover het maken van een mobiele website.

Onderzoek M-Commerce

SIDN heeft onderzoek gedaan naar het online aankoopgedrag van mensen met een mobile device. Hieruit blijkt dat maar liefst 40 procent van de Nederlanders een tablet heeft en deze gebruikt om online aankopen te doen. Andere onderzoeken van onder andere Blauw Research en Thuiswinkel.org blijkt dat 2,3 miljoen Nederlanders wel eens een online aankoop hebben gedaan met een tablet of smartphone en dat aantal gaat in de komende jaren alleen nog maar groeien. Nu gaat het alleen nog om tablets en smartphones waarop klanten online aankopen doen, maar in de toekomst wordt er verwacht dat mensen hier ook smart glasses en smart watches voor zullen gebruiken. blog-mobielewebsite

Waarom kunt u niet meer zonder?

Een mobiele website is in principe hetzelfde als een 'gewone' website, met het verschil dat deze geoptimaliseerd is voor mobiel gebruik. Dat houdt in dat de website is aangepast voor het gebruik van de mobiele telefoon, waardoor het voor bezoekers van de website gemakkelijker is om snel de informatie te vinden waar zij naar op zoek zijn. Door de groeiende hoeveelheid mensen die M-Commerce gebruikt om de dagelijkse boodschappen in huis te halen, wordt het belang van een mobiele website steeds groter. Vooral voor herhaalde aankopen of aankopen waarbij de koper zich niet hoeft in te lezen, wordt er vaak gebruikt gemaakt van een mobile device.

Cross Mediale Marketing

Het is echter wel van belang dat u uw eigen website behoud. Deze kan gewoon blijven bestaan naast uw mobiele website. Ook social media blijven van belang bij de vindbaarheid van uw bedrijf. Het gebruik van meerdere platformen naast elkaar wordt ook wel Cross Mediale Marketing genoemd. Door meerdere media aan elkaar te koppelen, vergroot u de vindbaarheid en bereikbaarheid van uw bedrijf. Een gratis bedrijfsvermelding op Telefoonboek.nl is een goed voorbeeld van Cross Mediale Marketing. Op Telefoonboek.nl kunt u een bedrijfsvermelding aanmaken en deze bijvoorbeeld koppelen aan uw social media kanalen. Bezoekers 'navigeren' op deze manier gemakkelijk tussen de verschillende platformen.

Wilt u meer informatie over het opzetten van een mobiele website? Bezoek de website MKBservicedesk.nl. Heeft u vragen over een bedrijfsvermelding op Telefoonboek.nl? Bel naar onze servicedesk op 024-3555299. Wij helpen u graag verder!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!