Places logo
Menu

Mobiele telefoons vanaf volgend jaar verboden op Franse scholen

Mobiele telefoons vanaf volgend jaar verboden op Franse scholen

Mobiele telefoons zijn vanaf september 2018 niet meer toegestaan op Franse scholen. Dat maakte de Franse minister van onderwijs Jean-Michael Blanquer afgelopen weekend bekend, zo meldt de internationale krant the Local.

Klaslokalen

In Franse klaslokalen zijn mobiele telefoons al verboden, maar vanaf volgend jaar september mogen scholieren hun telefoon ook niet meer gebruiken buiten de les.

Franse leerlingen zullen dus tijdens de lunchpauze ouderwets moeten communiceren met hun medemens. "Vandaag de dag spelen kinderen niet meer tijdens de pauze, ze zitten allemaal op hun smartphones. Vanuit een educatief perspectief is dat een probleem", zo stelt Blanquer.

De minister van onderwijs gelooft tevens dat het verbod een manier is om cyberpesten tegen te gaan.

Kluisjes

Hoe de maatregel precies geïmplementeerd zal worden, dat is nog niet zeker. Er zijn bijvoorbeeld voorstellen gedaan waarin scholen kluisjes regelen waar scholieren hun mobiele telefoon veilig kunnen opbergen.

Leraren vrezen dat er van hen verlangd wordt dat zij hun leerlingen moeten fouilleren om te controleren of de scholieren de afspraken wel nakomen.

Foto: PxHere

Gratis adviesgesprek?We bellen je terug!

Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je telefoonnummer in en wij nemen vrijblijvend contact met je op!

callme callme
Kies datum/tijdJe wordt momenteel gebeld op:


Toets 1 om in verbinding te komen met ons.
Wij hopen je goed van dienst te zijn! Bedankt voor je aanvraag
Je wordt rond gebeld op:

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!