Places logo
Menu

Microsoft wil startups helpen en investeert 400 miljoen in Microsoft for Startups

Microsoft wil startups helpen en investeert 400 miljoen in Microsoft for Startups

Microsoft lanceerde onlangs een nieuw programma voor startups, genaamd Microsoft for Startups. In de komende twee jaar wordt naar schatting 500 miljoen dollar geïnvesteerd in dit project. Dit is omgerekend bijna 400 miljoen euro. Door dit programma worden startups ondersteund en geholpen op het gebied van onder andere business, technologie en community.

Het project voor startups

Startups kunnen op verschillende manieren van het gelanceerde programma profiteren. Zo krijgen zij toegang tot de zogeheten Microsoft Reactors, dit zijn fysieke omgevingen waar ondernemers, investeerders en eigenaren van andere startups samenkomen om ideeën te delen, ervaringen uit te wisselen en zo van elkaar te leren. Deze Microsoft Reactors zitten nu in Berlijn, New York, Shanghai, Tel Aviv, Beijing, Bangalore, Seattle en San Fransisco, maar in het begin van 2018 worden er nog twee nieuwe vestigingen geopend in Londen en Sydney. Daarnaast worden marketing- en salesteams ondersteunt door Microsoft en worden salesorganisaties vervolgens voorbereid om te kunnen voldoen aan klanteisen. Een andere manier waarop startups hiervan profiteren is doordat ze hierdoor makkelijker deals sluiten met andere organisaties in andere sectoren of markten en op deze manier bereiken ze ook meer potentiële klanten. Verder worden de startups financieel ondersteund en krijgen ze toegang tot allerlei technische tools waardoor ze meer tijd kunnen steken in innovatie.

Waarom?

Wat zit er dan in voor Microsoft? Microsoft reageert hier op dat het bedrijf startups enorm inspirerend vindt omdat ze producten produceren die de samenleving verder helpen en dat zij dit als groot bedrijf zijnde vooral willen stimuleren. Dat is dan ook de achterliggende reden achter de samenwerking met startups, zodat ze deze beginnende bedrijven een stuk op weg kunnen helpen. Daarnaast geeft het ook een boost aan het imago van de techgigant en zou het op zijn beurt weer kunnen profiteren van de nieuwe ideeën of producten die de startups door deze steun ontwikkelen. Hoe je je precies kan aanmelden als startup zijnde en wat de precieze eisen zijn is niet bekend gemaakt.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!