Places logo
Menu

Dit zijn de belangrijkste verzekeringen voor ZZP'ers

Dit zijn de belangrijkste verzekeringen voor ZZP'ers

Nederland is in Europa koploper op het gebied van zelfstandig ondernemen. Van belastingadviseur tot aannemer, van makelaar tot klusjesman. In vrijwel iedere branche is het mogelijk om als zelfstandige zonder personeel (ZZP"er) aan de slag te gaan. U dient enkel met een gedegen onderenemingsplan voor de dag te komen en zich in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.

Het starten voor zelfstandigen is vaak niet het probleem. Het gaat om de periode daarna. Zelfstandige ondernemers zijn niet goed voorbereid op de toekomst. Dat stelt Aegon vanuit een onderzoek. 55 procent van alle zelfstandigen in Nederland heeft een plan voor zijn pensioen. Dit ligt 5% onder het wereldwijde percentage ondernemers. Daarbij komt dat maar 8% van de ZZP'ers daadwerkelijk een pensioenplan op papier heeft vastgelegd.

Als u in loondienst verkeert, dan is dit allemaal voor u geregeld door de werkgever. Echter, als zelstandige ondernemer bent u verantwoordelijk voor het zelf regelen van pensioenen en andere levensverzekeringen. Places.nl heeft voor u uiteengezet hoe u zich het beste kunt voorbereiden op de toekomst en met zekerheid zelfstandig de markt op kunt gaan.

Bedrijfsaansparkelijkheidsverzekering

Deze verzekering wordt gezien als de belangrijkste verzekering voor de zelfstandige ondernemer. Het verzekert u tegen schadeclaims bij ongevallen. Dit kan bijvoorbeeld het per ongeluk beschadigen van een TV zijn of een verkeerd uitgevoerde bezorging. De Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering wordt vaak verwart met de WA-verzekering. Het grote verschil daartussen is dat de WA-verzekering wettelijk verplicht is en deze verzekering niet.

Rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandsverzekering is uitermate handig op het moment dat u onderneemt in een branche waar mogelijk snel conflicten kunnen optreden. Deze verzekering dekt de kosten voor het aangaan van een juridische procedure.

Arbeidongeschiktheidsverzekering

Op het moment dat u ziek wordt en u heeft geen financiële buffer opgebouwd, dan heeft u geen verdere inkomsten. U doet er goed aan hier zich tegen te verzekeren. Dit kan op verschillende manieren. Een van de manieren is het broodfonds, daarmee zet u samen met andere ZZP"ers een maandelijks bedrag opzij voor als er een van de ZZP"ers ziek wordt. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om een zorgverzekering speciaal voor ZZP"ers af te sluiten.

Ondanks al deze voorzorgsmaatregelen is er natuurlijk het belangrijkste onderdeel om inkomen te generen en dat is om zoveel mogelijk klanten te benaderen met uw bedrijf. Places.nl maakt het u mogelijk om direct in contact te komen met 6,6 miljoen potentiele klanten door te gaan adverteren. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via 024 - 3555 299 om de mogelijkheden te ontdekken.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!