Places logo
Menu

Megadeal tussen Walt Disney en Fox

Megadeal tussen Walt Disney en Fox

De megadeal tussen Walt Disney en Fox is in december officieel geworden. Walt Disney koopt het Amerikaanse televisienetwerk 21st Century Fox voor 52 miljard dollar. Deze megadeal is een van de grootste media overnamen van de afgelopen tien jaar en zal ongetwijfeld voor veel veranderingen binnen het medialandschap gaan zorgen.

Geen Disneyfilms meer op Netflix

Walt Disney heeft met deze deal de film- en tv-afdelingen van Fox overgekocht. Fox zal zich daardoor meer focussen op hun eigen sport- en nieuwskanaal. Ondertussen krijgt Disney een hoop nieuwe programma"s en films tot hun beschikking. De deal tussen Disney en Fox heeft invloed op de samenwerking tussen Disney en Netflix. Disney heeft het contract met Netflix namelijk alvast opgezegd. Dat betekent dat Disneyfilms en -kinderseries in de toekomst niet meer te zien zijn via de bekende streamingdienst.

Versnipperd aanbod voor de kijker

Hoewel Disney zelf al een behoorlijk groot aanbod heeft zoals, Mickey, Pixar en Marvel, krijgt het bedrijf door deze deal toegang tot veel meer populaire films en tv-series. Onder andere X-men, Deadpool, Fantastic Four, Avatar, The Simpsons en Modern Family zullen bij Disney gaan horen.

Met alle grote films en tv-series die Walt Disney krijgt kunnen Disney en Fox één groot film- en seriepakket samenstellen. Naar verwachting zal Disney in 2019 een eigen streamingdienst lanceren. Dit zou een grote concurrent voor Netflix kunnen worden. Voor de consument zou dit betekenen dat er een nog meer versnipperd aanbod van series en films komt. Voorheen konden klanten namelijk een abonnement bij één streamingdienst hebben om alles te zien, maar in de toekomst hebben consumenten wellicht vier abonnementen nodig om toegang te krijgen tot alle series en films.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!