Places logo
Menu

Meer gebruik zorgt volgens Facebook voor een betere gemoedstoestand

Meer gebruik zorgt volgens Facebook voor een betere gemoedstoestand

Sociale media platform Facebook waarschuwt zelf voor de gevaren die gebruik van het platform met zich mee kan brengen. Ongelukkigheid door isolement kan namelijk optreden als gevolg van sociale media gebruik. "Gelukkig" komt het Facebook nu zelf met een voor hen gunstige oplossing.

Negatieve maatschappelijke ontwikkelingen

Hoofd van het onderzoeksteam van de Facebook applicatie David Ginsberg heeft samen met sociaal psycholoog Moira Burke een blogbericht geschreven over de mogelijke bijdrage van Facebook aan negatieve maatschappelijke ontwikkelingen. In de blogpost worden meerdere onderzoeken aangehaald. Een daarvan wijst uit dat mobiele telefoons moderne relaties herdefiniëren op een manier waardoor we "samen alleen" zijn. Een andere brengt de toename van depressies bij tieners in verband met het gebruik van technologie. Ginsberg en Burke geven aan hier ongerust over te zijn.

Gunstige oplossing voor Facebook

Facebook benadrukt dat het platform juist bedoeld is om relaties met familie en vrienden te versterken en hen er niet van af te leiden. Het is volgens Facebook dan ook belangrijk om actief mee te doen in je sociale netwerk door zelf berichten te posten, liken en chatten. Eindeloos scrollen zou het "samen alleen" gevoel versterken, terwijl actief deelnemen juist een positief effect zou hebben op het welzijn, zo blijkt uit een onderzoek van Carnegie Mellon University. Dit advies levert de gebruikers niet alleen voordelen op, maar is ook voordelig voor Facebook zelf. Dit nieuws stimuleert namelijk alleen maar meer gebruik van het platform.

Kritiek van oud medewerkers

Het blogbericht komt na kritiek van oud medewerkers van Facebook. Zo gaf oud-topmedewerker van Facebook Chamath Palihapitiya toe zich schuldig te voelen over zijn werk bij het sociale netwerk, aangezien het platform volgens hem "de sociale weefsels van de samenleving" kapotmaakt. Ook oud-topman Sean Parker noemde eerder dat Facebook zich schuldig maakt aan het exploiteren van de kwetsbaarheid van mensen. Na zulke heftige beschuldigingen is het verstandig dat Facebook zelf uitspraak doet over de kwestie.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!