Meer dan helft banken Drenthe slecht bereikbaarMeer dan helft banken Drenthe slecht bereikbaar

Het openen van een nieuwe rekening of het regelen van andere bankzaken per telefoon zou nog wel eens een langdurige en frustrerende aangelegenheid kunnen worden. Uit onderzoek van Telefoonboek.nl blijkt namelijk dat 58% van de Drentse banken slecht bereikbaar is.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek staan 50 Drentse telefoonnummers geregistreerd in de categorie 'Bank'. Deze nummers worden in het bestand opgenomen als 'slecht bereikbaar' wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij 29 van de 50 kantoren het geval, hetgeen neerkomt op 58% van de gevallen.

Beoordeling

Bovendien kunnen websitebezoekers een beoordeling aan het verloop van het contact geven. Klanten van ING Bank in Emmen kregen het vaakst nul op hun rekest: hier werden 86 mislukte belpogingen geregistreerd. Andere uitschieters onder de slechtst bereikbare banken van Drenthe waren onder andere vestigingen van ING Bank in Assen (64) en Meppel (46) en een filiaal van ABN AMRO in Emmen (46).

Klantenservice

Deze resultaten zijn vrij opmerkelijk te noemen, vindt Dirk Lentjes, manager van Places Antwoordservice en onderzoeker van Telefoonboek.nl: "Zeker als je bedenkt dat een groot deel van de klantenservice van banken nog per telefoon gaat. Bovendien gaat het hier om instanties die het geld van hun klanten beheren: die zouden toch altijd bereikbaar moeten zijn voor eventuele vragen over hun rekeningen."

Top tien slechtst bereikbare banken

  1. ING Bank, Emmen (86)
  2. ING Bank, Assen (64)
  3. ABN AMRO, Emmen (46)
  4. ING Bank, Meppel (46)
  5. ING Bank, Hoogeveen (45)
  6. ING Bank, Roden (42)
  7. Rabobank, Zuidlaren (30)
  8. ABN AMRO, Roden (28)
  9. ABN AMRO, Meppel (25)
  10. Rabobank, Hoogeveen (22)

Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek