Places logo
Menu

Maak uw webshop beter vindbaar

Maak uw webshop beter vindbaar

Sluit u zich binnenkort aan bij de ondernemers met een webshop? Of heeft u er al een? Zodra uw webshop gelanceerd is, is het belangrijk om consequent aandacht te besteden aan de vindbaarheid van uw online winkel. Want als u zoveel mogelijk potentiële klanten naar uw website wilt trekken, dan moet u inspelen op de behoeften van uw potentiële klant. Naar welke bedrijfsinformatie uw potentiële klant op zoek is en waarmee u uw webshop beter vindbaar maakt, vertelt Places.nl u in deze blog.

1. Presenteer uw contactgegevens

Geef aan waar uw potentiële klant u kan vinden en hoe u te bereiken bent. Presenteer uw bedrijfsnaam, adresgegevens, telefoonnummer, e-mailadres en website. Zo kan uw potentiële klant voor vragen of opmerkingen contact met u opnemen en voorkomt u dat hij naar de concurrent gaat.

2. Vermeld uw openingstijden

Vermeld eveneens uw openingstijden op uw website. Dit is informatie waar uw potentiële klant vaak via zoekmachines naar op zoek gaat. Heeft u wisselende openingstijden tijdens de seizoenen of aangepaste openingstijden tijdens de feestdagen? Zorg er dan voor dat uw openingstijden te allen tijden actueel zijn. Zo voorkomt u dat uw potentiële klant voor een gesloten deur staat. Ook voorkomt u irritatie wanneer een klant probeert u telefonisch te bereiken.

3. Verwijs naar uw socialmedia-accounts

Heeft u een Facebookpagina of Twitteraccount voor uw bedrijf? Vermeld deze links dan ook op uw website. Zo laat u uw klanten kennis maken met uw bedrijfspagina's op social media en vergroot u de kans dat zij uw bedrijf zullen volgen. Hierdoor kunt u uw klanten op de hoogte houden van ontwikkelingen en nieuwtjes.

4. Laat de betalingsmogelijkheden zien

Tot slot is het handig om informatie te geven omtrent de betalingsmogelijkheden bij uw bedrijf. Is het mogelijk om in de webshop bijvoorbeeld alleen via iDeal te betalen of ook via After Pay? Duidelijke informatie over de betalingsmogelijkheden geeft uw webshopbezoeker vertrouwen in de betaling.

Een betere vindbaarheid met Telefoonboek.nl

Met het weergeven van deze informatie vergroot u de vindbaarheid van uw webshop en de kans dat een potentiële klant contact met u opneemt. Alle genoemde gegevens kunt u invullen via uw account op Places.nl. Zo maakt u uw bedrijfsgegevens, openingstijden, social media links, parkeergelegenheden en betalingsmogelijkheden via Telefoonboek.nl gratis vindbaar voor miljoenen Nederlanders per maand, zowel via mobiel als tablet. Heeft u deze gegevens niet volledig ingevuld? Doe dat dan direct! Heeft u nog geen account? Registreer u dan vandaag nog gratis voor een account op Places.nl en uw gegevens zijn direct online vindbaar. Heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze servicedesk via 024-3555299. Wij helpen u graag!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!