Places logo
Menu

Maak uw bedrijfspand geen doelwit voor inbrekers: vijf tips om zomer inbraak te voorkomen

Maak uw bedrijfspand geen doelwit voor inbrekers: vijf tips om zomer inbraak te voorkomen

De zomer is veelal een wat onrustige periode op het werk. Het gros van de werknemers is op vakantie en een deel werkt vaker thuis, waardoor de bezetting op kantoor lager is. Dat maakt een bedrijfspand tijdens de zomermaanden een makkelijk doelwit voor inbrekers. Hoe kunt u als ondernemer dit risico verkleinen? Places Nieuws geeft u vijf handige tips.

1. Vervangend personeel inlichten

Werkt u met vervangend personeel, dan is het in de zomerperiode vaak het geval dat deze arbeidskrachten tijdens afwezigheid vervangen worden door tijdelijk personeel. Deze weten vaak niet wie de vaste leveranciers zijn, waardoor inbrekers een grotere kans hebben om binnen te komen. Instrueer vervangend personeel alvorens de zomervakantie begint, zodat zij weten wie ze toegang tot het pand mogen verschaffen en volgens welke procedure dit moet gebeuren.

2. Alarmmeldingen reguleren

Wat ondernemers vaak vergeten is dat beveiligingsbedrijven ook vakantie hebben gedurende de zomermaanden, waardoor er een vervangend bedrijf of persoon moet worden aangesteld die bij een alarmmelding het pand gaat controleren. Zorg dat u op de hoogte bent van het vervangende bedrijf dat in de zomer dit werk op zich neemt, zodat u weet wie u moet bereiken mocht het alarm afgaan. Daarnaast kunt u extra beveiligingscamera"s op het bedrijfsterrein installeren zodat u ten alle tijden in de gaten kunt houden wie het terrein betreedt.

3. Social media beleid

Gedurende de zomermaanden worden er volop vakantiefoto"s gedeeld op sociale media. Als uw werknemers een openbaar profiel hebben zijn deze foto"s ook zichtbaar voor inbrekers. Stel een social media beleid op met regels voor werknemers wat betreft het gebruik van Instagram, Facebook en Twitter. Zo kunnen inbrekers niet controleren of u ook daadwerkelijk op vakantie bent.

4. Opbergen van waardevolle spullen

Ondanks dat de bezetting op kantoor lager is dan normaal blijft de apparatuur staan. Computers, telefoons en andere waardevolle spullen die in het zichtveld staan kunnen inbrekers verleiden om hun slag te slaan. Berg deze spullen daarom tijdens de zomermaanden op in een kluis of afgesloten ruimte, waar deze niet in het gezichtsveld staan en inbrekers er niet bij kunnen. Laat eventueel rolluiken zakken om toegang te beperken.

5. Alles goed afsluiten

De temperatuur op kantoor kan flink oplopen tijdens een warme dag. Voor de verkoeling worden ramen en deuren geopend, wat een risicofactor kan zijn. Werknemers vergeten na een lange werkdag alles goed af te sluiten of controleren alleen op het eigen kantoor of deuren en ramen dicht zijn. Introduceer een afsluitronde, waar een werknemer na de werkdag controleert of in het gehele pand alle ramen en deuren dicht zijn..

Neemt u ook extra maatregelen om inbraak in de zomermaanden te voorkomen? Deel eventuele tips met andere ondernemers middels een reactie op dit bericht.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!