Places logo
Menu

Dit zijn de best beoordeelde branches per provincie

Dit zijn de best beoordeelde branches per provincie

Onlangs publiceerde Telefoonboek.nl al welke provincies er gemiddeld het best gewaardeerd werden wat betreft bedrijfsbeoordelingen en telefonische bereikbaarheid. Maar wat zijn de best beoordeelde branches per provincie? Telefoonboek.nl zocht het uit en zette hier de soms verrassende resultaten op een rijtje.

Ratings

Op Telefoonboek.nl kunnen bezoekers een rating toekennen aan het gezochte bedrijf. Hierbij kunnen zij de algemene indruk, service en prijs/kwaliteitsverhouding beoordelen. Deze scores zijn van alle branches bij elkaar genomen. Bedrijven die helemaal geen van deze ratings hebben ontvangen worden niet meegenomen in de statistieken. Zo blijven er 269.622 onderzochte bedrijven over.

Lampen, ijssalons en dierenverzorging in het Noorden

In het hoge noorden worden er nogal wat verschillende bedrijven het best beoordeeld. In Groningen worden de beste beoordelingen toegekend aan de categorieën "ijssalon", "manicure" en "alternatieve geneeskunde". Friezen gaven vooral hoge cijfers aan dierenverzorgers, vermogensbeheerders en glazenwassers. In Drenthe werden lampenzaken, fotowinkels en muziekscholen het best beoordeeld.

Bomen zagen in Overijssel, trouwen in Gelderland

Ietsje verder naar het zuiden, in Overijssel, wordt vooral waarde gehecht aan goed snoeiwerk: hier worden de branches boomverzorging, loopbaanbegeleiding en gordijnen beoordeeld met de hoogste ratings. Gelderse waardering gaat uit naar weddingplanners, staalconstructies en copyshops. In Flevoland loopt men er graag chique bij: hier wordt de categorie "mode" het best beoordeeld. De producten van de tweede en derde plaats kan men daar beter niet tegelijk gebruiken: autoverkopers en drankhandelaren kregen na modezaken de hoogste beoordeling.

Hollandse horloges

Voor de aanschaf van een horloge kunt u zowel in Noord-Holland als in Zuid-Holland terecht: in beide provincies kwam deze categorie op de derde plaats. In Zuid-Holland werd deze branche nog overtroffen door hek- en rasterwerkers en patisserieën, In Noord-Holland door wellnesscenters en seksshops. In Utrecht zijn de drie best beoordeelde branches "vochtbestrijding", "ingenieursbureau" en "klinieken".

Zeeuwse seksshops, bourgondisch Brabant

Net als in Noord-Holland staan ook in Zeeland de seksshops in de top drie. Deze wordt gecompleteerd door parfumerieën en bedrijven in de categorie "keuring en controle". Dat men in Noord-Brabant van het leven geniet wisten we al, maar de branches met de beste ratings bevestigen dat nog even: hier oordeelde men vooral positief over winkels met horecabenodigdheden, wellnesscenters en evenementenhallen. In het uiterste zuiden kijkt men reikhalzend uit naar de jaarwisseling: Limburgers vinden vuurwerkwinkels de beste bedrijven. Ook haarden en kachels en logopedie worden hoog beoordeeld. Vooral die laatste categorie is opmerkelijk: Limburgers zijn voor overige Nederlanders nog steeds moeilijk te verstaan.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!