Places logo
Menu

Lampenzaken in de spotlights: er valt veel te winnen op online gebied

Lampenzaken in de spotlights: er valt veel te winnen op online gebied

Bent u werkzaam binnen de lampen branche? Dan is het belangrijk om te beschikken over een goed werkende website zodat u goed vindbaar bent voor uw klanten. Door de groei van internet kan de consument steeds meer online vinden wat nadelig is voor de verkoop in uw fysieke lampenzaak. Volgens het Centraal Bureau van Statistiek koopt 79% van de Nederlanders producten online. De online shopping branche zal volgens deskundigen nog meer groeien, dit geeft meer dan genoeg reden om mee te gaan in de online trend. Maar hoe is het gesteld met de online vindbaarheid van lampenzaken? Places.nl zocht het uit en kwam tot de conclusie dat er nog veel te winnen valt op online gebied.

Slecht 56% beschikt over een werkende website

Een goed werkende website is anno 2019 van essentieel belang. U kunt een goed werkende en professionele website als het online visitekaartje van uw zaak zien. Steeds meer mensen gaan meteen even 'googlen' als ze naar een specifiek product of dienst op zoek zijn. Als potentiële klanten op zoek zijn naar lampenzaken in hun regio is het natuurlijk ideaal dat klanten bij u uitkomen. Dat kan allemaal met een goed werkende website! Bovendien kunnen klanten gemakkelijk contactgegevens opzoeken en duidelijk zien welke diensten u levert en producten u verkoopt.

15% heeft een Https verbinding

Uit de gegevens blijkt dat slechts 15% van de websites die vallen onder de categorie 'lampenzaak' een beveiligde 'HTTPS' verbinding heeft. HTTPS staat voor Hyper Text Transfer Protocol Secure en verschijnt in de URL wanneer een website beveiligd is met een SSL (TLS) certificaat. Een HTTPS verbinding beschermt de data van uw bezoekers. Om deze reden helpt het de vertrouwen van uw websitebezoekers te winnen. Door het groene slotje in de zoekbalk wordt de bezoeker continue herinnert aan een gegarandeerde versleutelde verbinding tussen bezoeker en website. Bovendien beloont Google websites met een beveiligde HTTPS verbinding. Deze komen namelijk hoger in de zoekresultaten te staan.

Responsive webdesign is belangrijk

Slechts 5% van de onderzochte websites blijkt responsive te zijn. Dit is een gemiste kans want responsive webdesign kent vele voordelen. Responsive webdesign houdt in dat uw website op alle schermformaten goed leesbaar is. Dit is erg belangrijk omdat veel mensen tegenwoordig websites op hun mobiele telefoon opzoeken. Werkt uw website niet op de mobiele telefoon? Dan loopt u het risico om potentiële klanten te missen, en die gaan wellicht naar uw concurrent. Wederom beloont Google websites die responsive zijn door ze hoger te ranken. Kortom, genoeg reden om te zorgen dat uw website responsive is!

Dit onderzoek is gebaseerd op data van Telefoonboek.nl. Hier vindt u geregistreerde bedrijven die vallen onder de categorie 'lampenzaken'. In totaal zijn de gegevens van 705 lampenzaken onderzocht.

Ontdek Places Websites

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!