Places logo
Menu

Laatkomer LinkedIn investeert ook in live video met nieuwe functie

Laatkomer LinkedIn investeert ook in live video met nieuwe functie

LinkedIn is een gratis netwerk platform en had in 2018 4,4 miljoen actieve gebruikers in Nederland. Professionals van over de hele wereld worden via LinkedIn in contact gebracht met elkaar. Sinds kort is LinkedIn tests aan het uitvoeren met live videos. Ondanks dat dit 'nieuwtje' allang niet meer nieuw is op social media platformen, volgt nu ook LinkedIn met live video. Wat houdt deze nieuwe functie van LinkedIn precies in en wat kan je met live video?

Social media platformen

De meest gebruikte apps in Nederland zijn social media platformen. Met stip op nummer 1 staat WhatsApp, gevolgd door Instagram en YouTube. Ook LinkedIn scoort hoog. Dit sociale platform onderscheidt zich echter van reguliere sociale media, door niet te focussen op contacten leggen met vrienden en kennissen maar met een zakelijk netwerk. Wereldwijd heeft LinkedIn meer dan 500 miljoen gebruikers.

De groei van video

De afgelopen jaren is video steeds belangrijker geworden en zijn video's veelvuldig terug te vinden op social media. Daarnaast wordt het steeds vaker ingezet als leermiddel, door bijvoorbeeld tutorials of online colleges. Ook video met virtual reality is in opkomst. Op deze manier worden werelden gecreëerd die anders niet mogelijk zijn.

De voordelen van live video

Live video bleek al een succes op andere social media platformen, zoals Facebook en Instagram. Deze methode wordt ook steeds vaker door marketeers ingezet om op een andere manier interactie te krijgen met de consument. Beelden worden vaak beter onthouden door het publiek. Met live video wordt het makkelijker om een verhaal te vinden, wat door de hersenen beter verwerkt kan worden. Daarnaast is het visueel aantrekkelijker en opwindender dan andere content. Livestream, een live streaming platform, heeft daarnaast een onderzoek uitgevoerd waarbij 80% van de ondervraagden aangaf liever naar een live video van een merk te kijken dan hun content te lezen.

Live video op LinkedIn

LinkedIn is op dit moment nog testen aan het doen met de nieuwe functie. LinkedIn Live, zoals de nieuwe functie gaat heten, maakt het mogelijk om interviews, seminars en Q&A's eenvoudig te delen met uw netwerk. Daarbij kunnen live reacties en likes gegeven worden aan de video. LinkedIn is met deze nieuwe functie een laatkomer vergeleken met andere social media platformen. Veel gebruikers vroegen al om deze nieuwe functie en LinkedIn gaat nu eindelijk aan deze behoefte voldoen. Het zal het bedrijf naar verwachting extra groei gaan opleveren.

Wat betekent dit voor marketing?

Live video biedt marketeers en bedrijven nieuwe kansen. Nieuwe vormen van interactie met de klant worden mogelijk. Via Worldometer, dat real time wereldstatistieken bijhoudt, wordt duidelijk dat alleen bloggen niet meer de juiste manier is om de consument te bereiken, alleen vandaag al zijn meer dan 3 miljoen blogs gepubliceerd. Drie redenen waarom het voordelig is in te zetten op live video:

  1. Live video helpt het vergroten van uw publiek.

Deze methode kan spannend en opwindend zijn, juist omdat er geen vast script is en het publiek niet weet wat er gaat gebeuren. Dit motiveert mensen om live video's te kijken. Daarnaast is het een manier om te communiceren met de klant. Klanten kunnen vragen achterlaten in een chat die vervolgens direct live beantwoord worden. Op deze manier kan een meer intieme relatie ontstaan tussen bedrijf en klant.

  1. Het is een goedkope manier van adverteren

Door regelmatig live video's te plaatsen kan een bedrijf het publiek op een goedkope manier op de hoogte houden van ontwikkelingen en innovaties. Daarnaast neemt het ook minder tijd in beslag dan het ontwikkelen van televisiespotjes of andere advertenties. Het is een efficiënte vorm van marketing.

  1. Meer interactie met de klant

Live videos krijgen vaak meer reacties en leveren daarom meer interactie met de klant. Zeker wanneer gekozen wordt voor een Q&A format kan deze interactie ingezet worden. Op die manier kan direct gereageerd worden op wat de klant te vragen heeft aan het bedrijf.

Dat dit later dit jaar ook op LinkedIn kan, biedt marketeers dus een extra kans om een connectie te maken met consumenten.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!