Places logo
Menu

Klanten ING staan rood door dubbele afschrijving pinbedragen

Klanten ING staan rood door dubbele afschrijving pinbedragen

Maar liefst drie miljoen klanten van de ING hebben vandaag problemen met hun betaalrekening. Dit komt omdat ING pinbedragen van 19 maart dubbel heeft afgeschreven. Sommige klanten hebben hierdoor een lager saldo beschikbaar op hun rekening. Andere klanten staan zelfs rood en kunnen daardoor geen andere betalingen maken.

Zowel ING als ondernemers platgebeld

Zowel de bank zelf als de bedrijven, waarvan het lijkt alsof ze het bedrag dubbel geïnd hebben, krijgen massaal klachten van klanten. Het gaat hierbij enkel om pinbetalingen, niet om overschrijvingen. De ING alarmlijn is al de gehele ochtend slecht te bereiken voor klachten, waarschijnlijk door overbelasting. Mede daardoor nemen de klanten veel contact op met de bedrijven, die de betaling dubbel geïnd hebben. Mocht uw bedrijf ook klachten ontvangen, kunt u uw klanten meedelen dat eventuele updates te vinden zijn op de website van de ING. De bank weet nog niet wanneer het probleem hersteld zal zijn en klanten hun geld terug ontvangen.

Veel problemen voor pomphouders en treinreizigers

De dubbele afschrijvingen leverden vooral voor pomphouders vanochtend vervelende problemen op. Tijdens de spits konden meerdere klanten niet betalen, terwijl de benzine al getankt was. Het is voor de pomphouders maar de vraag of deze autorijders later een betaling zullen overmaken. Ook kunnen mensen niet naar hun werk, aangezien ze geen treinkaartjes kunnen kopen of OV-chipkaarten op kunnen waarderen. De ING weet nog niet wat ze voor deze groep kunnen betekenen.

Verdere imagoschade ING-Bank

Het probleem is een verdere klap voor het imago van de ING, dat de afgelopen weken al meer schade had opgelopen. De ING kwam in opspraak door de hoge bonus van wel 50%, die de topman van de ING zou gaan ontvangen. Een klant merkt dan ook op dat de bank beter zou kunnen investeren in een goed systeem, dan in torenhoge bonussen.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!