Places logo
Menu

Kerstpakketten: nog van deze tijd?

Kerstpakketten: nog van deze tijd?

Het is december en dat betekent dat we nog even van de feestdagen en vrije dagen mogen genieten voordat het nieuwe jaar begint. Ook is december van oudsher de maand van de kerstpakketten. De laatste jaren ontvangen echter steeds minder werknemers een kerstpakket. Zijn kerstpakketten nog wel van deze tijd?

Trends

Er worden dit jaar maar liefst 1000.000 minder traditionele kerstpakketten uitgedeeld dan in 2008. Als er wel wordt gekozen voor een kerstpakket, bestaat deze vaak uit levensmiddelen of een cadeaubon. De gemiddelde waarde bedraagt zo'n € 40 tot € 50.De slechte economische tijden zorgen ervoor dat mensen tegenwoordig graag 'nuttige' artikelen willen hebben. blog_kerstpakketten_1

Belang van beloning

Er worden dus steeds minder kerstpakketten uitgedeeld, maar zijn ze daardoor ook minder belangrijk? Uit onderzoek blijkt dat kerstpakketten nog steeds erg belangrijk zijn voor de motivatie van werknemers. Een beloning voor een heel jaar hard werken wordt zeer gewaardeerd. Bezuinigt u als ondernemer op zo'n beloning, dan kan het zijn dat uw werknemerszich minder verbonden voelen met uw bedrijf. Een kerstpakket is ook dit jaar dus nog aan te raden.

Creatieve kerstpakketten

Voor veel werknemers is het niet zozeer van belang wat de waarde van een kerstpakket is, maar wel hoeveel inspanning er in het cadeau gestoken is. Bedrijven met een kleiner budget hoeven kerstpakketten dus niet te schrappen, want ook met iets kleins kunt u uw waardering voor werknemers laten blijken! Wijn, of een cadeaubon zijn zoals eerder genoemd zijn bijvoorbeeld een goede optie. Kerstpakketten zijn dus zeker nog van deze tijd! Heeft u nog niets aangeschaft voor uw werknemers? Vind dan op Telefoonboek.nl een bedrijf bij u in de buurt voor het geschikte cadeau. Op Beste.nl kunt u daarnaast alle actuele folderaanbiedingen bekijken. Wij wensen u en uw werknemers een prettige kerst!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!