Internetverbinding Nederlandse bedrijven steeds snellerTwee derde van de Nederlandse bedrijven beschikt over snel internet

Twee derde van de Nederlandse bedrijven beschikt over een internetverbinding die sneller is dan 30 megabits per seconde. Dit blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau Statistiek (CBS) onder Nederlandse bedrijven met 10 of meer werknemers.

Verbinding wordt steeds sneller

Er is een grote stijging te zien ten opzichte van 2012: toen had nog maar één derde van de Nederlandse bedrijven snel internet. Vooral de toename in bedrijven met een snelheid van 100 megabits per seconde is erg groot. In 2012 had nog maar 8% van de Nederlandse bedrijven deze internetsnelheid. In 2017 lag dit percentage al bij 28%. Daarnaast had in 2012 nog 2% van de Nederlandse bedrijven een internetverbinding van 2 megabits per seconde. Dit is de langzaamste verbinding die bestaat. Nu is dit bij geen enkel bedrijf meer het geval.

Tevredenheid over snelheid

Maar liefst 89% van alle Nederlandse bedrijven gaf aan dat het internet snel genoeg was voor hun werkzaamheden. Dit betekent dat ook bedrijven met langzaam internet hiermee tevreden zijn en hun werkzaamheden kunnen uitvoeren. Voor de bedrijven met een hoge internetsnelheid van boven de 100 megabits per seconde ligt dit percentage bij 95%.

Nederland gaat voorop in Europa

De snelheid van het Nederlandse internet ligt boven het Europees gemiddelde. Nederland is dan ook één van de koplopers op dit gebied. In Denemarken en Zweden ligt de snelheid van de gemiddelde internetverbinding hoger dan in Nederland. In het zuiden is het internet beduidend langzamer. In Frankrijk, Italië, Cyprus en Griekenland hebben maar 20 - 25% van de bedrijven snel internet.

Afbeelding: Pixabay


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek