Places logo
Menu

Internetverbinding Nederlandse bedrijven steeds sneller

Internetverbinding Nederlandse bedrijven steeds sneller

Twee derde van de Nederlandse bedrijven beschikt over een internetverbinding die sneller is dan 30 megabits per seconde. Dit blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau Statistiek (CBS) onder Nederlandse bedrijven met 10 of meer werknemers.

Verbinding wordt steeds sneller

Er is een grote stijging te zien ten opzichte van 2012: toen had nog maar één derde van de Nederlandse bedrijven snel internet. Vooral de toename in bedrijven met een snelheid van 100 megabits per seconde is erg groot. In 2012 had nog maar 8% van de Nederlandse bedrijven deze internetsnelheid. In 2017 lag dit percentage al bij 28%. Daarnaast had in 2012 nog 2% van de Nederlandse bedrijven een internetverbinding van 2 megabits per seconde. Dit is de langzaamste verbinding die bestaat. Nu is dit bij geen enkel bedrijf meer het geval.

Tevredenheid over snelheid

Maar liefst 89% van alle Nederlandse bedrijven gaf aan dat het internet snel genoeg was voor hun werkzaamheden. Dit betekent dat ook bedrijven met langzaam internet hiermee tevreden zijn en hun werkzaamheden kunnen uitvoeren. Voor de bedrijven met een hoge internetsnelheid van boven de 100 megabits per seconde ligt dit percentage bij 95%.

Nederland gaat voorop in Europa

De snelheid van het Nederlandse internet ligt boven het Europees gemiddelde. Nederland is dan ook één van de koplopers op dit gebied. In Denemarken en Zweden ligt de snelheid van de gemiddelde internetverbinding hoger dan in Nederland. In het zuiden is het internet beduidend langzamer. In Frankrijk, Italië, Cyprus en Griekenland hebben maar 20 - 25% van de bedrijven snel internet.

Afbeelding: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!