Places logo
Menu

Instagram update, onder andere testen met verbergen likes

Instagram update, onder andere testen met verbergen likes

Instagram is met meer dan 1 miljard gebruikers wereldwijd één van de populairste social media platformen van dit moment. Wat begon als een simpel platform waar gebruikers foto's konden plaatsen, is uitgegroeid tot een platform voor visual storytelling. Iets waar bedrijven en ondernemers hun identiteit kunnen blootleggen en merkfans kunnen creëren.

Meer dan andere sociale platformen komt Instagram regelmatig met nieuwe functies en mogelijkheden. Zo nu en dan houdt Places Nieuws u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen waarmee u uw volgers op een verrassende manier kunt benaderen.

Donatie-sticker voor Insta Story

Waar Youtube begin vorig jaar met Youtube Giving kwam en Facebook al langer een donatieknop heeft, komt Instagram nu met een doneer-functie voor uw Story. De functie is echter alleen beschikbaar voor non-profit organisaties en is in eerste instantie uitgerold in de Verenigde Staten. Wanneer de functie ook in Nederland beschikbaar is, is nog niet bekend.

Na de Poll-functie nu ook een quiz-functie

Ook nieuw voor de Insta-story, is de quiz-functie. Net als de doneer-functie kunt u de quiz toevoegen aan uw verhaal in de vorm van een sticker. Met de sticker stelt u uw volgers een vraag. Uw volgers kunnen hierbij direct zien of ze het goede antwoord hebben gegeven. Zelf kunt u voor elke volger zien welk antwoord is gegeven. De sticker staat sinds een paar weken tussen de andere stickers in Instagram Stories.

Verbergen van likes

Instagram is op dit moment aan het testen met het verbergen van likes bij een bericht. Hierbij is het aantal likes niet meer zichtbaar voor volgers, maar alleen nog voor degene die het bericht heeft geplaatst. Hiermee wil het platform meer de nadruk leggen op de organische inhoud van content.

Tot nu toe kijken gebruikers vaak enkel naar het aantal likes en het aantal volgers, wat steeds vaker de focus weghaalt bij de kwaliteit van de content. Met de nieuwe functie wil Instagram dat gebruikers meer gestimuleerd worden door wat ze 'echt' leuk vinden.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!