Places logo
Menu

ING wil Kevin Spacey niet op ondernemersevenement

ING wil Kevin Spacey niet op ondernemersevenement

Werken met iemand die beschuldigd wordt van seksuele intimidatie vindt ING geen goed idee. ING heeft namelijk de samenwerking met acteur Kevin Spacey afgezegd. Er bestaat namelijk veel commotie rond aantijgingen tegen Spacey. Hier lijkt ING niet geassocieerd mee te willen worden.

Ondernemersevenement BusinessBoost Live

ING en MKB Nederland organiseren een ondernemersevenement dat eind november zal plaatsvinden in Ahoy Rotterdam. Eén van de belangrijkste sprekers van het evenement zou acteur Kevin Spacey zijn. De organisatie van het evenement heeft nu echter bekend gemaakt, dat Spacey niet meer welkom is op het evenement. De reden hiervoor is dat Kevin Spacey door verschillende partijen wordt beschuldigd van seksuele intimidatie. Andere sprekers die wél aanwezig zullen zijn op het evenement zijn "visionaire ondernemers" zoals John de Mol van Talpa en Pieter Zwart van Coolblue.

Beschuldigingen Spacey

Het ondernemersevenement, genaamd BusinessBoost live, heeft ten doel "om ondernemers te inspireren over big data en succesvol te laten zijn in het najagen van hun ondernemersambities". De aanwezigheid van Spacey zouden volgens de organisaties afleiden van dit doel. De redactie van BusinessBoost Live geeft ronduit toe dat de verdenkingen van seksueel misbruik rondom Spacey de reden zijn voor de beëindiging van de samenwerking tussen de twee partijen. Ze noemen de komst van Spacey bij het evenement "niet wenselijk". Een woordvoerder van de ING had eerder al aangegeven dat de "dit soort gesprekken" rondom Spacey "afleidt". Er werd toen wel bij vermeld dat ze niet weten "of hij het heeft gedaan", iets dat niet in het nieuwste statement op de website van het evenement vermeld wordt.

Imago schade

De beslissing van de organisatie van BusinessBoost Live om de uitnodiging van Spacey in te trekken is hoogstwaarschijnlijk een strategische zet. De laatste tijd is er in de filmindustrie veel commotie rond seksueel misbruik. Steeds meer mensen komen naar voren met beschuldigingen tegen bekende acteurs en producenten. Spacey is de nieuwste "verdachte" in die reeks. Het schandaal van Spacey staat dan ook pas aan het begin. Er komt steeds meer informatie naar buiten over de omvang en de ernst van de Spacey-zaak. BusinessBoos Live zal er bewust voor gekozen hebben om de samenwerking te beëindigen voordat het schandaal nog verder opgeblazen wordt. De organisatie distantieert zich op deze manier van de negativiteit rond de acteur en laat zien niet geassocieerd te willen worden met dit soort beschuldigingen.

Hoewel de beëindiging van de samenwerking met Spacey bedoeld is om de aandacht meer te vestigen op het eigenlijke doel van het evenement, doet dit momenteel het tegenovergestelde. De bekendmaking van ING, zoals het genoemd wordt, is een mediaspektakel waar alle nieuwsoutlets over schrijven. Hier zal hoogstwaarschijnlijk rekening mee gehouden zijn. Het is mogelijk dat de organisatie de commotie die nu ontstaat voor lief wil nemen, om grotere imagoschade te voorkomen. Door Spacey wel te laten spreken had er namelijk kritiek kunnen ontstaan doordat de organisatie van het evenement dan de ogen zou sluiten voor seksueel misbruik. Dit zou wellicht een nog groter fiasco zijn geworden.

De redactie van de organisatie sluit het bericht wel op een positieve noot. Ze beloven namelijk dat "bezoekers nog steeds een zeer gevarieerd en inspirerend programma met topondernemers" geboden wordt. Er komt zelfs een nieuwe topspreker om Spacey te vervangen. Met deze laatste alinea lijkt BusinessBoost Live de ernst van de aankondiging af te willen zwakken.

Imago gered?

Hoe groot het schandaal rondom Spacey tegen de tijd van het evenement is en of de schade erger geweest zou zijn als Spacey wel was gaan spreken, dat zullen we nooit weten. Het is nu vooral de vraag of deze beslissing die de BusinessBoost Live organisatie maakt zelf blijvende imagoschade van het evenement zal opleveren.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!