Per maand 5,5 miljoen gebruikers van TelefoonboekPer maand 5,5 miljoen gebruikers van Telefoonboek

Telefoonboek infographic: 5,5 miljoen maandelijkse gebruikers en 25% mobiel gebruik.

Waar het gebruik van de papieren telefoongids alsmaar daalt - 75 procent van alle Nederlanders zegt nooit de papieren gids te gebruiken - stijgen de bezoekersaantallen van bedrijvensites zoals Telefoonboek.nl. De zoektocht naar een telefoonnummer, adres of openingstijden begint tegenwoordig steeds vaker online. Hierbij komen iedere maand ruim 5,5 miljoen Nederlanders uit op Telefoonboek.nl.

Drukte tijdens kantooruren

De gegevens van Telefoonboek worden vooral geraadpleegd op werkdagen. Maandag is hierbij de drukste dag, december is de drukste maand. Rond het middaguur ziet Telefoonboek.nl een piek in bezoekers, met ruim 1.380 bezoekers tegelijk op de site.

Vooral gezocht naar bedrijven

Op Telefoonboek wordt voornamelijk gezocht naar bedrijven. Ruim 65 procent van alle zoekopdrachten is naar een bedrijf. Populaire rubrieken zijn telefoonnummers en openingstijden van huisartsen, kappers en tandartsen. Ook taxi's, kringloopwinkels en andere lokale MKB-bedrijven worden door hun vermelding op Telefoonboek.nl beter gevonden. In totaal bevat de database van Telefoonboek ruim 1,3 miljoen bedrijven.

Slechts 4 procent toont openingstijden

In het afgelopen half jaar hebben 17.000 bedrijven actief gegevens op Telefoonboek.nl toegevoegd of gewijzigd. Slechts 4 procent van de bedrijven toont openingstijden. 28 procent van de bedrijven heeft een bedrijfslogo en slechts 11 procent een Twitter-profiel toegevoegd. Het toevoegen van gegevens is grotendeels gratis en zorgt voor een betere vindbaarheid en grotere kans op contact met klanten.


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek