Places logo
Menu

In welke woonplaatsen zoeken consumenten het meest naar een geschikte rijschool?

In welke woonplaatsen zoeken consumenten het meest naar een geschikte rijschool?

De afgelopen jaren zijn er verschillende ontwikkelingen geweest op het gebied van rijles en rijexamens. Zo mochten jongeren op zestienjarige leeftijd al beginnen met rijles, zodat zij op zeventienjarige leeftijd al konden afrijden. Er werd een beginnersrijbewijs ingevoerd, wat het voor deze jongeren mogelijk maakte om auto te rijden voor hun achttiende, mits er een begeleider (een van de ouders) naast zat. U herinnert uw rijles vast ook nog: urenlang rondjes rijden door de wijk, op de snelweg en natuurlijk de bijzondere verrichtingen oefenen, zoals parkeren en de hellingproef. Voor sommigen was dit een eitje, voor anderen een wat lastigere opgave. Ondanks dat voor autorijden ook wel wat aanleg nodig is, is een gekwalificeerde instructeur ook belangrijk om het proces zo snel en goed mogelijk te laten verlopen. Het is dus van belang om in zekere mate vooronderzoek te doen voor het kiezen van een geschikte rijschool. Dit kan u bijvoorbeeld doen op een site als Telefoonboek.nl, waar u naast de contactinformatie van een rijschool ook klantbeoordelingen en reviews vindt. In welke plaatsen wordt er het meest gezocht naar rijscholen? Dat zochten wij voor u uit.

In welke woonplaatsen wordt het meest naar rijscholen gezocht?

Op Telefoonboek.nl staat allerlei handige informatie voor consumenten, waar deze dan ook volop gebruik van maken. Dit zoekgedrag wordt geregistreerd en hieruit kan een overzicht gemaakt worden. In dit artikel is dat een top 10 op basis van het zoekgedrag van consumenten naar rijscholen in bepaalde plaatsen. Zie hieronder:

 1. Appingedam - 100% desktop
 2. Emmen - 100% desktop
 3. Nijmegen - 100% desktop
 4. Rijschool - 100% desktop
 5. Den Haag - 55% desktop, 45% mobiel
 6. Hoogerheide - 55% desktop, 45% mobiel
 7. Nieuwleusen - 55% desktop, 0% mobiel
 8. Den Helder - 44% desktop, 22% mobiel
 9. Annen - 44% desktop, 0% mobiel
 10. Velserbroek - 44% desktop, 0% mobiel

De resultaten

Hierboven staan de resultaten van dit onderzoek, verzameld door Telefoonboek.nl. De resultaten variëren nauwelijks, aangezien bijna alle zoekopdrachten via de desktop zijn uitgevoerd. Dit heeft geresulteerd in een gedeelde eerste plaats voor Emmen, Appingedam, Nijmegen en de term "rijschool" in het algemeen (dus niet specifiek gefocust op één woonplaats). Enkel in Den Haag, Hoogerheide en Den Helder wordt ook via de mobiele telefoon gezocht. Aangezien rijles en examen doen over het algemeen veel geld kost kan het zijn dat consumenten de verschillende mogelijkheden op het gebied van rijscholen graag uitgebreid willen vergelijken, en daarom de voorkeur geven aan het zoeken op de computer.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!