Places logo
Menu

In gesprek met... Calidad

In gesprek met... Calidad

Deze week ging Telefoonboek.nl in gesprek met Mehdi Sakali van Calidad, een nieuwe broodjeszaak in Zeist. Calidad, in het Spaans "kwaliteit", focust zich op gezond eten dat tóch betaalbaar is. Vandaag vertelt Mehdi Sakali, de 26-jarige kersverse eigenaar, over het ontstaan van zijn bedrijf en zijn online vindbaarheid.

Calidad

Het idee voor een eigen onderneming is ontstaan doordat Mehdi altijd een eetgelegenheid voor na het sporten heeft gemist. "Ik hou van sporten, maar ben niet het type dat daarna meteen naar huis gaat. Wanneer ik echter met vrienden een eetplekje zocht, kwamen we al snel terecht in een pizzeria of patatzaak." Niet gezond natuurlijk, maar wel betaalbaar. Een zaak met gezond én goedkoop eten bestond nog niet. Na drie jaar werkervaring in een sportschool en bij La Place voelde Mehdi zich klaar om dit gat in de markt zelf op te vullen.

Eind mei was het zover: Calidad werd geopend. Niet alleen broodjes, salades, smoothies en sapjes, maar zelfs gezond gebak is er te krijgen. En dat alles zelfgemaakt. "Ik vind vers eten heel belangrijk. Wij krijgen geen wekelijkse leverancier met 200 kant-en-klare broodjes die we de koelkast in schuiven. Nee, we beginnen meestal pas met groenten snijden als de klant iets heeft besteld." Ook bedrijfscatering wordt door de zaak verzorgd.

Online vindbaarheid

Dat een bedrijf starten een grote klus is, heeft Mehdi wel gemerkt. "Het is niet onmogelijk, maar wel heel moeilijk, vergis je niet. Het is een kwestie van risico"s durven nemen en dat moet je gewoon doen. Tot nu toe gaat het goed, maar je kan gewoon niet alles. Wat betreft de online vindbaarheid is Calidad op veel sociale media aanwezig: Facebook, Snapchat en Instagram. "Ik probeer toch een beetje mee te gaan in alles." Ook werkt hij met Social Deal en is een website in de maak. "Zeker voor een eenmanszaak moet alles stapje voor stapje en gaat niet alles in één keer."

Calidad maakt gebruik van een uitgebreide bedrijfsvermelding

Mehdi waardeert dat Telefoonboek.nl zelf terugbelt om te helpen met de advertentie. Als enige eigenaar komt zo'n klusje onderaan het lijstje. "Als ik niet was teruggebeld, zou ik het waarschijnlijk pas veel later doen, of gewoon vergeten. Ik hoop met de advertentie meer naamsbekendheid op te bouwen en dat meer klanten mij nu gaan vinden."

Heeft u nog een tip voor collega-ondernemers?

"Ik liep altijd met ideeën, maar dacht altijd dat je heel veel geld moest hebben om een onderneming te beginnen. Stapje voor stapje is het best te doen, durf de risico"s te nemen. Als je denkt dat je echt een goed idee hebt, moet je gewoon durven."

Heeft u ook een uitgebreide bedrijfsvermelding en wilt u ook geïnterviewd worden voor "In gesprek met…"? Meld u dan nu aan via info@places.nl!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!