Places logo
Menu

In gesprek met... Bredero-IT

In gesprek met... Bredero-IT

Afgelopen week ging Telefoonboek.nl in gesprek met Adriaan Bredero van Bredero-IT, specialist in o.a. computerreparaties door heel Nederland. Vandaag vertelt hij over het ontstaan van zijn eigen onderneming en zijn online vindbaarheid.

Het ontstaan van Bredero-IT

Adriaan Bredero komt uit een ondernemersgezin. "Mijn moeder is importeur van enkele cosmetica merken, destijds had ze geen website, alleen een domeinnaam. Ik heb haar rond mijn 13e/15e advies gegeven en uiteindelijk zelf een website voor haar gebouwd. Vervolgens merkte ze dat met name door de website, de bestellingen nog beter liepen en haar bedrijf steeds groter werd."

Op school kreeg Adriaan ook met een stukje ICT te maken; zijn leraar wiskunde had de website van de moeder van Adriaan gezien en wilde graag een website laten maken voor zijn eigen bedrijf wat hij aan het opzetten was. Na de keuze te hebben gehad tussen twee handige jongens die dit klusje voor hem konden klaren, kende hij Adriaan de opdracht toe.

Sinds dat moment begon Adriaan met het bouwen van websites als hobby, niet lang daarna merkte hij dat hij toch meer affiniteit had met de werking van computers, dan het bouwen c.q. beheren van websites. Hij focuste zich volledig op de reparaties van computers, verkopen van apparatuur, het geven van computerles aan met name senioren en sinds enkele jaren geleden ook op verschillende clouddiensten.

Inmiddels is Adriaan allround actief en doet hij alles op ICT-gebied, voor zowel particulieren als het MKB. Hoe het met het bouwen van websites is afgelopen? Sporadisch maakt en/of onderhoudt hij nog een website, maar het echte werk besteedt hij inmiddels uit aan tevreden mede-ondernemers die ook tot zijn klanten behoren. Van zijn hobby maakte hij zijn werk, en inmiddels staat Bredero-IT al ruim tien jaar bij de Kamer van Koophandel ingeschreven.

Vindbaarheid

Mede door de no-nonsense houding, tot het uiterste willen gaan en het leveren van kwaliteit, liep het opstartproces van Bredero-IT vrij soepel. Adriaan bereikt voornamelijk nieuwe klanten via mond-tot-mondreclame, maar investeert zowel in offline als online reclame. De online vindbaarheid heeft Adriaan vergroot door o.a. verschillende domeinnamen vast te leggen met zoekwoorden en een vermelding op Telefoonboek.nl te plaatsen.

Bredero-IT maakt gebruik van een uitgebreide bedrijfsvermelding op Telefoonboek.nl

Sinds februari 2013 maakt Bredero-IT gebruik van een uitgebreide bedrijfsvermelding op Telefoonboek.nl. Adriaan koos voor een advertentiepakket met een advertentie met vier zoekwoorden en vier plaatsen, die boven de reguliere zoekresultaten wordt uitgelicht.

"Momenteel maak ik vooral offline reclame (o.a. videoschermen, bladen van verenigingen, sportclubs) en hecht ik veel waarde aan reviews van klanten. Gezien de drukte is het niet noodzakelijk om online te adverteren. Wel wilde ik graag de openingstijden van mijn bedrijf duidelijk in beeld krijgen. Met een advertentiepakket op Telefoonboek.nl zien mensen daarnaast ook mijn logo."

Heeft u nog een tip voor collega-ondernemers?

"Wat je doet, moet je goed doen. Probeer klanten te behouden door hen te behandelen zoals je zelf ook behandeld wilt worden. Doe het dus niet alleen voor het geld, al is dit uiteraard wel belangrijk. Een tevreden klant is meer waard, dan één keer "veel" verdienen en vervolgens de klant niet meer terugzien. Streef naar lange termijn relaties. In mijn vak geldt: weet je iets niet, zeg dat dan gewoon en draai er niet om heen, want uiteindelijk komt de klant er toch wel achter. Help mede ondernemers, samen kom je vaak verder dan alleen (en bereik je een win-winsituatie). Volg je interesse en gevoel, maar wees op bepaalde punten wel zakelijk en laat je niet overrompelen. Dan kom je er zeker!" Adriaans zakelijke motto is dan ook: "De grootste zijn is voor velen een ambitie, mijn ambitie is dat klanten ons de beste vinden."

Heeft u ook een uitgebreide bedrijfsvermelding en wilt u ook geïnterviewd worden voor "In gesprek met…? Meld u dan nu aan via info@places.nl!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!