Places logo
Menu

In gesprek met.... STORYPLANTER

In gesprek met.... STORYPLANTER

Deze week ging Telefoonboek.nl in gesprek met Patricia Vernooij van "STORYPLANTER". Bij STORYPLANTER vindt u fantasierijke plantenpotten met elk een eigen verhaal. Vandaag vertelt Patricia over het ontstaan van haar bedrijf en haar online vindbaarheid.

Storyplanter

Patricia Vernooij studeerde in 2008 af aan de Design Academy en begon hierna direct voor zichzelf. De eerste jaren richtte ze zich op productontwikkeling maar na verloop van tijd ontdekte zij haar passie om verhalen in ruimtelijke zin te vertalen. Tegenwoordig geeft ze bedrijven interieuradvies onder de bedrijfsnaam ININTERIEURS. Het is altijd haar doel om van elk interieur een verhaal te maken. "Ik probeer er betekenis aan te geven, zodat het niet zomaar een mooie inrichting is, maar juist beleving brengt en het verhaal van het bedrijf laat zien. Mijn belofte is dan ook: Verbeelding van ambities"

Afgelopen zomer kwam Patricia in een museum het fotoboekje van kunstenaar Slinkachu tegen. Hij plaatst kleine poppetjes in openbare ruimtes en creëert daarmee onwerkelijke en grappige stillevens. Zijn kunst raakte Patricia en ze werd geprikkeld om hier iets mee te gaan doen. De trend van mini-tuintjes en terrariums zat bij Patricia al in haar achterhoofd en hierdoor kreeg zij het idee om dit te combineren.

Opstartproces

Onder de naam STORYPLANTER start Patricia in begin 2016 met het creëren en ontwerpen van kleine wereldjes in potten. Het werden terrariums met een eigen ecosysteem met een uniek verhaal in een gesloten of open glazen pot. Door een uitgekiende mix van plantjes, mossen en stenen zorgt zij ervoor dat het er wonderschoon uitziet en het terrarium tegelijkertijd zichzelf voorziet. "Zo kunnen bijvoorbeeld de gesloten potten zichzelf in leven houden door de condens die ontstaat in de pot. Deze blijft telkens weer terugkomen, evenals de zuurstof en CO2. Hierdoor zijn niet volledig onderhoudsvrij maar wel heel onderhoudsvriendelijk."

Het leukste aan de STORYPLANTER vindt Patricia het creëren van een wereld met mensjes en echt leven. "Ik vind het leuk als mensen het kunnen ontdekken; eerst een leuke pot met bijzondere planten en daarna de verbazing dat er ook nog poppetjes in zitten die ook nog eens onderdeel zijn van een klein verhaaltje."

"Je kunt de storyplanters kant en klaar kopen, maar ook verzoekjes indienen. Dan vind ik het een erg leuke uitdaging om een stilleven te maken waarbij het figuurtje en het verhaal aansluiten bij de wensen van de klant."

Online vindbaarheid

Sinds een paar maanden is STORYPLANTER online vindbaar. Volgens Patricia zijn er niet veel mensen die toevallig op haar website terechtkomen. "De bezoekers zijn voornamelijk mensen die de potten fysiek al hebben gezien en ze dan willen hebben, hierdoor is het aanbreken van een nieuwe doelgroep niet vanzelfsprekend."

Om de naamsbekendheid van STORYPLANTER te vergroten, heeft Patricia daarom ook nagedacht over socialmediapagina's, blogs en online advertenties. "We hebben in ieder geval een Pinterest, Instagram en Facebookaccount aangemaakt, hier kun je ons handig vinden onder onze naam STORYPLANTER. Ook hebben wij een blog op onze website, waarbij inspiraties en trends naar voren komen."

De online vindbaarheid van haar bedrijf vergroot Patricia met een uitgebreide bedrijfsvermelding bij Telefoonboek.nl en Openingstijden.com. Met het pakket Places Basis beschikt STORYPLANTER over een advertentie met twee zoekwoorden en twee plaatsen, en daarnaast toont ze haar bedrijfslogo en foto's. "De bekendheid zal nog moeten groeien, hopelijk zal dit zo snel gaan gebeuren!"

Heeft u nog een tip voor collega-ondernemers?

"Ik zit bij een coöperatie, Founded By All, in het Klokgebouw bij Strijp-S in Eindhoven. Je hebt daar gezamenlijk een werkruimte waardoor je wordt verbonden met andere collega-ondernemers en daarmee kunt samenwerken. Of je nu lang of kort bezig bent, het is gewoon ontzettend fijn als je kunt overleggen en samenwerken met andere ondernemers. Mijn tip is dus: zoek de samenwerking op!"

Heeft u ook een uitgebreide bedrijfsvermelding en wilt u ook geïnterviewd worden voor "In gesprek met…?" Meld u dan nu aan via info@places.nl!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!