Places logo
Menu

In gesprek met... CEWEB

In gesprek met... CEWEB

Afgelopen week ging Telefoonboek.nl in gesprek met Cédric Schretlen van CEWEB over het ontstaan van zijn bedrijf en zijn bereikbaarheid.

CEWEB

Deze maand, precies tien jaar geleden, startte Cédric Schretlen op 19-jarige leeftijd samen met vennoot Eric-Jan Hannen CEWEB. Beiden waren bezig met een studie en wilden graag meer bijverdienen. Samen besloten zij een bedrijf te starten. De interesse voor websites is er altijd geweest en het begon met een kerstwebsite. Cédric startte een familiewebsite en kreeg daar te weinig bezoekers. Het onderwerp 'kerst' zou meer bezoekers trekken en zo ontstonden de websites kerstmisonline.nl en het recentelijk vernieuwde www.kerstmarkten.net. En zo is dat steeds verder gegroeid. Cédric had inmiddels zijn MBO-opleiding Multimedia Vormgeven afgerond en het bedrijf bleef groeien. Graag wilde hij verder gaan met een opleiding HBO Small Business & Retail management, maar wegens tijdgebrek kwam hij voor een lastige keus te staan: verder studeren, of volledig voor het bedrijf gaan. Cédric koos voor het bedrijf en ging samen met een nieuwe collega op zoek naar een kantoor en nam zo de eerste stappen richting een professioneel bedrijf. Sinds 2009 ging Cédric alleen verder. "Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt." CEWEB ontvangt het ene moment een advocaat en het andere moment een restauranteigenaar, bestuurder van een sportvereniging of een ZZP'er. De veelzijdigheid ervaart Cédric als een van de leukste dingen aan zijn bedrijf: "De diversiteit, het klantcontact en uiteindelijk iets heel moois maken waar de klant zeer tevreden mee is." Hoewel Cédric al jong de eerste stappen voor zijn bedrijf nam, ging het opstartproces soepel. Naast zijn studie kon hij rustig met CEWEB starten en was er al een aantal klanten. "Langzaam groei je mee en de problemen los je vanzelf op. Dat ging eigenlijk heel soepel."

Online vindbaarheid & bereikbaarheid

Om de online vindbaarheid van het bedrijf te vergroten heeft CEWEB een eigen website om onder andere zijn portfolio te presenteren en CEWEB is actief op Facebook. "De website zal overigens binnenkort in een nieuw jasje gestoken worden in verband met het 10-jarige bestaan van CEWEB." Met betrekking tot de vindbaarheid benadrukt Cédric het belang van persoonlijk contact en netwerken. "Door goede kwaliteit en service te bieden creëer je mond-tot-reclame wat kan zorgen voor nieuwe klanten. Ook heb ik enorm hard gewerkt aan optimale bereikbaarheid, een potentiële klant belt vaak één keer en het is zonde als je dat gesprek mist."

CEWEB maakt gebruik van Places Antwoordservice

"Toen ik alleen verder ging, ontstond het probleem: wat als ik op vakantie ga? Vanaf dat moment ben ik gaan kijken hoe ik dat kon opvangen." Cédric is toen van start gegaan met een Antwoord Pro pakket van Places Antwoordservice. Hij koos voor deze dienst, omdat deze 24 uur per dag bereikbaar is tegen een zeer betaalbaar tarief en vanwege het dashboard waarop men in kan loggen. "Het is toch handig dat wanneer mensen een probleem hebben, ze na sluitingstijd iemand aan de telefoon krijgen." Cédric ervaart het contact met Telefoonboek als heel prettig. "Bij vragen of hulp kreeg ik binnen enkele uren al reactie of werd ik direct teruggebeld!"

Tip voor collega-ondernemers

"Ik denk dat ondernemersverenigingen heel belangrijk zijn. Sluit je daarbij aan zodat je in contact komt met andere ondernemers en van elkaar kunt leren, maar ook problemen waar tegen je aanloopt kunt bespreken. Samen sta je sterk." Ook benadrukt Cédric daarbij het belang van aanwezig zijn: "Als je ergens adverteert, zorg dan dat je er zelf ook regelmatig komt. Mensen gaan dan je gezicht zien in combinatie met je bedrijf en dat is erg belangrijk." Wij feliciteren Cédric met het 10-jarige bestaan van CEWEB! Heeft u ook een uitgebreide bedrijfsvermelding en wilt u ook geïnterviewd worden voor 'In gesprek met...'? Meld u dan nu aan via info@places.nl!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!