Places logo
Menu

In de media: 06-nummers raken op

In de media: 06-nummers raken op

Volgens een artikel in de Volkskrant van 24 januari jongstleden begint het aantal nieuwe 06-nummers op te raken. Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt stelt dat bijna 91% van de beschikbare mobiele telefoonnummers inmiddels is vergeven. Dit alles heeft waarschijnlijk een grote schoonmaak van de eerder verstrekte (inactieve) nummers tot gevolg.

Inventarisatie

Wat volgt is een inventarisatie bij de telecombedrijven over het aantal beschikbare (nieuwe) nummers en het aantal inactieve telefoonnummers. Inactieve 06-nummers worden na een "afkoelperiode" van een jaar dan weer opnieuw in gebruik genomen. Deze gevallen zijn vaak in onbruik geraakt doordat klanten hun abonnement hebben opgezegd.

Oorzaak

Maar hoe kan het dat zoveel nummers al vergeven zijn? De Autoriteit Consument & Markt stelt dat veel tablets, pinapparaten en zelfs e-readers soms gebruik maken van een simkaart met een 06-nummer. Ook gebruiken veel ondernemers één of meerdere mobiele telefoonnummers voor hun bedrijf. Laatst bleek er al uit het onderzoek van Telefoonboek dat bijna de helft van de ondernemers gebruik maakt van een 06-nummer als zakelijke lijn: 840.721 ondernemers vermelden een 06-nummer, tegenover 947.478 vaste nummers.

Zorgen

Volgens de Autoriteit Consument & Markt is er geen reden tot paniek: zelfs wanneer alle 17 miljoen Nederlander drie mobieltjes zouden hebben, zou er voor iedereen een telefoonnummer beschikbaar moeten kunnen zijn. Zeker wanneer het aantal ongebruikte "oude" 06-nummers opgeruimd wordt.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!