ICT-bedrijven scoren goed op telefonische bereikbaarheid



ICT-bedrijven scoren goed op telefonische bereikbaarheid

Door de digitale ontwikkelingen wordt ICT steeds belangrijker. Er is dan ook veel vraag naar ICT-personeel. Wellicht is er nu té veel vraag, aangezien het personeelstekort in de Nederlandse ICT-sector de afgelopen twee jaar sterk is toegenomen. Dit blijkt uit een artikel van de Volkskrant. Hoe scoren de ICT-bedrijven ondanks de drukte op telefonische bereikbaarheid? Telefoonboek.nl zocht het uit.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek staan 24.642 telefoonnummers geregistreerd in de categorie 'ICT'. Deze nummers worden in het bestand opgenomen als 'slecht bereikbaar' wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij 104 bedrijven het geval, hetgeen neerkomt op 0,4% van de gevallen. Dat betekent dat de telefonische bereikbaarheid bij 99,6% van de telefoonnummers naar behoren is.

Provincie

Wanneer er gekeken wordt naar de bereikbaarheid van ICT-bedrijven per provincie heeft Limburg het hoogste percentage slecht bereikbare bedrijven. Daar is 1,1% niet goed bereikbaar. Noord-Holland komt als beste uit het onderzoek. Daar heeft slechts 0,01% van de ICT-bedrijven meer dan drie gemiste oproepen. Al met al zijn alle percentages zeer laag en lijkt het goed gesteld te zijn met de telefonische bereikbaarheid van deze sector.

Goede cijfers

Uit het onderzoek blijkt dat ICT-bedrijven goed scoren op telefonische bereikbaarheid, vindt Dirk Lentjes, manager van Places Antwoordservice: "Het is een goede zaak dat ICT-bedrijven ondanks de drukte telefonisch nog steeds goed bereikbaar zijn. Dit betekent dat de meeste bedrijven hun klanten snel te woord kunnen staan."

Percentage slecht bereikbaar per provincie

Limburg: 1,1%

Groningen: 0,9%

Drenthe: 0,8%

Overijssel: 0,7%

Gelderland: 0,5%

Zuid-Holland: 0,4%

Noord-Brabant: 0,4%

Utrecht: 0,4%

Zeeland: 0,4%

Friesland: 0,2%

Flevoland: 0,1%

Noord-Holland: 0,01%

Ontdek Places Antwoordservice


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.




Zoeken
Zoek