Places logo
Menu

How to: webinars voor ondernemers

How to: webinars voor ondernemers

Televisie, film of radio: welk medium u ook gebruikt, alle moet tegenwoordig snel. Snel en goedkoop, als het even kan. De oorzaak hiervan? Het internet. Hier is alles goedkoop te vinden, op elk gewenst moment en op elke gewenste plek. Lastig, want uw bedrijf daar op de kaart zetten wordt steeds ingewikkelder. De oplossing? Ga aan de slag met webinars! Dé manier om in te springen op de trend van het online medium. Aan de hand van deze tips maakt u gemakkelijk een goede webinar.

Wat is een webinar?

Een webinar is een samenvoeging van "web" en "seminar", waarmee de betekenis al aardig te raden is. Het is een online presentatie waarbij alleen online publiek aanwezig is. In tegenstelling tot een webcast is er dus geen zaal met fysieke luisteraars aanwezig. Mensen kunnen vanaf hun eigen computer of smartphone de beelden bekijken en zelfs interactief meedoen met chats, polls of Twitter.

10 tips voor een goede webinar

De populariteit van webinars lijkt ongekend. Wilt u ook meedoen aan deze trend? Kijk dan naar deze tips!

 • Denk na over het tijdstip van uw webinar. Uw publiek moet natuurlijk wel de mogelijkheid hebben om te kijken!
 • Laat de spreker van tevoren goed oefenen! Een online presentatie is verrassend anders dan een webinar.
 • Oefen dan ook in een zo realistisch mogelijke situatie, het liefst met alles erop en eraan. Dan kunt u meteen proefdraaien met het licht, het geluid en de verbinding.
 • Maak de presentatie online-proof! Dat kan door veel beelden te gebruiken en te combineren met filmpjes, polls en vragen aan het publiek.
 • Denk na over het soort chat dat u wil. Voor zo'n 150 deelnemers is een open chat te doen, bij erg veel meer kunt u beter kiezen voor een privé chat.
 • Zorg dat het onderwerp inhoudelijk relevant is. Leef u in in uw doelgroep en laat het verhaal aansluiten bij datgene waarin uw publiek geinteresseerd is.
 • Wees duidelijk in de aankondiging. Zorg dat u een heldere mail hebt verstuurd om publiek uit te nodigen, met daarin een duidelijk knop naar het webinar. Vlak van tevoren kunt u nog een korte reminder sturen.
 • Details matter! Denk dus goed na over aspecten als de achtergrond en de kleding. Een streepjesshirt werkt bijvoorbeeld niet goed op beeld, houd daar rekening mee.
 • Vlak van tevoren: Bouw voldoende tijd in om de rust te bewaren. Een goede planning is het halve werk, dan heeft u voldoende marge om onverwachte problemen op te lossen.
 • Tijdens de presentatie: Zorg dat u goed te verstaan bent. Om het publiek erbij te houden, is het aan te raden de presentatie interactief te maken. Zo "zapt" de kijker niet te snel weg!

Afwezig?

Bent u zelfstandig ondernemer of heeft u weinig personeel in dienst en bent u bang klanten mis te lopen door uw onbereikbaarheid tijdens een webinar? Schakel dan een antwoordservice in! Medewerkers van Places.nl nemen voor u de telefoon op wanneer u dat zelf niet kunt doen. Op die manier hoeft u geen klanten mis te lopen, maar kunt u tóch de focus op het webinar houden!

Meer tips lezen? Houd dan de Places blogpagina in de gaten!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!