Places logo
Menu

Hoveniers onder de loep op hoveniersmaandag: Hoe scoren ze online?

Hoveniers onder de loep op hoveniersmaandag: Hoe scoren ze online?

Op maandag 15 juli is het hoveniersmaandag. Traditioneel gezien is dit de dag waarop knechten op tuinderijen hun jaarloon ontvingen. Het wordt sinds 1900 al gevierd. Het viel jaarlijks samen met de kermis in Utrecht. Het was een beruchte dag waarop de kermis dan ook drukker en uitbundiger was dan op andere dagen. Maar hoe gaat het met hoveniers in de moderne tijd? Places Nieuws onderzocht hoe websites van hoveniers scoren op veiligheid en mobielvriendelijkheid.

57% beschikt over een werkende website

In totaal zijn 235 websites meegenomen in het onderzoek die geregistreerd staan op Telefoonboek.nl. Hiervan bleek maar 57% te werken. Een werkende en professionele website dient als het online visitekaartje van uw bedrijf. Door niet te beschikken over een werkende website lopen bedrijven kansen mis. De zoektocht van klanten begint tegenwoordig steeds vaker online, waardoor het een must is om een werkende website te hebben.

Ruimte voor verbetering in veiligheid van websites

Een veilige website kan herkend worden aan de URL waar de toevoeging 'https' of een slotje staat. 'Https' staat voor HyperText Transfer Protocol Secure en verschijnt wanneer een website beveiligd is met een SSL-certificaat. Dit betekent dat data wordt versleuteld en niet voor derden inzichtelijk is. Zeker wanneer u persoonsgegevens moet achterlaten op een website, is het belangrijk om te checken of de website veilig is. In totaal beschikt 18% van de websites van hoveniers over een veilige verbinding.

Kansen liggen binnen mobielvriendelijkheid

Naast dat websites zijn onderzocht op veiligheid, zijn ze ook onderzocht op mobielvriendelijkheid. Dit wordt aangeduid met de term responsiveness. Responsiveness betekent dat de website meeschaalt naar het formaat van het scherm waarvandaan de website wordt bezocht. In totaal zijn 28% van de websites van hoveniers responsive. Dit betekent dat deze websites goed toegankelijk zijn vanaf een mobiel apparaat. Door een werkende en responsive website te hebben, bent u op elk moment en vanaf elk apparaat beschikbaar voor uw klanten en vergroot u uw online vindbaarheid in zoekmachines. Zo heeft u altijd profijt van uw online visitekaartje om nieuwe klanten te trekken.

Enkele voorbeelden

Hoe ziet zo'n responsive design eruit? Aan de hand van beoordelingen en data van Telefoonboek.nl zijn twee voorbeelden gekozen.

Op de linker afbeelding staat Hoveniersbedrijf Dirk Wielemaker uit Middelburg. Dit hoveniersbedrijf heeft op basis van 15 beoordelingen het cijfer 9,0 gekregen van klanten. Het hoveniersbedrijf beschikt daarnaast over een veilige en een responsive website.

Op de rechter afbeelding staat Berends Hoveniers in Schalkhaar. Gemiddeld ontvingen zij het cijfer 8,8 van klanten op basis van 15 beoordelingen. Ook Berends Hoveniers laat een goed voorbeeld zien door te beschikken over een veilige en responsive website.

Het onderzoek is gebaseerd op data van Telefoonboek.nl. Hier vindt u geregistreerde bedrijven die vallen onder de categorie hovenier. In totaal zijn de gegevens van 235 websites van hoveniers onderzocht.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!