Places logo
Menu

Houd uw medewerkers gemotiveerd en gezond met 'mindfulness'

Houd uw medewerkers gemotiveerd en gezond met 'mindfulness'

Mindfulness, door sommigen ook wel 'dat zweverig gedoe' genoemd, wordt steeds populairder. Na het onderwijs is ook het bedrijfsleven mindfulness aan het ontdekken. Vooral wanneer u binnen een bedrijf werkzaam bent waar de werkdruk nog wel eens hoog oploopt, schijnt een cursus mindfulness waardevol te zijn voor u en uw medewerkers. Met deze tips van Places.nl voelen medewerkers zich alvast wat gezonder en gemotiveerder!

Mindfulness op de werkvloer

Tegenwoording wordt niet alleen het zakelijke aspect als belangrijk gezien. Het is ook van belang dat uw medewerkers goed in hun vel zitten. U kunt het zien als een lange termijninvestering: uw medewerkers voelen zich beter, hebben meer energie, minder stress en kunnen daardoor beter functioneren. Met de volgende tips kunt u alvast wat meer mindfulness tijdens werktijd creëren:

1. Pauze in de natuur

Het is goed om uw pauze te nemen in een natuurlijke omgeving. Maar waarom dan? Het brein komt tot rust wanneer u zich in de natuur bevindt: los van alle verplichtingen en afleidingen zoals telefoontjes en mailtjes. Daarnaast wordt uw focus als het ware getriggerd. U zult beter in staat zijn aandacht te vestigen en er is meer ruimte voor reflectie.

2.Ademhaling

Door u te concentreren op uw ademhaling wordt u kalmer en bewuster van alles wat er om u heen gebeurt. Met een paar minuutjes in en uit ademen is uw brein al gekalmeerd.

3. Multitasken is een don't

Uit onderzoek is gebleken dat multitasken de focus verdeelt en het hierdoor veel waarschijnlijker is dat u fouten maakt. Het is beter om volledig te focussen op één taak, waardoor deze beter en uiteindelijk efficiënter uitgevoerd kan worden.

4.Verscherp uw onderscheidingsvermogen

Zonder dat we het in de gaten hebben, zijn we continu aan het oordelen: is dit leuk of niet? Is dit slecht of juist goed? Hierdoor worden keuzes van te voren eigenlijk al beperkt, terwijl niet zo zou hoeven zijn. Oordeel niet gelijk en verscherp daarmee uw onderscheidingsvermogen en het vermogen om dingen helder te zien.

5.Leef nu

Denk aan het nu en nog niet aan morgen, zo blijft u ook tijdens vergaderingen gefocust. Iedereen kan zichzelf trainen door de gedachten terug te brengen tot het hier en nu. Het vergt wat training om ervoor te zorgen dat u niet wordt afgeleid, maar u zult merken dat uw concentratie er een stuk beter door wordt.

Valkuilen

Omdat mindfulness haar succes steeds opnieuw bewijst, is het zeker in opkomst. Veel bedrijven gebruiken het echter alleen maar om er voor te zorgen dat hun medewerkers bestand zijn tegen stress. Volgens Anne Speckens van de Radboud Universiteit kunt u mindfulness beter niet als hulpmiddel stressvermindering zien. Mindfulness is namelijk juist bedoeld om mensen een groter psychisch welbevinden te geven, waardoor zij flexibeler zijn en een beter aanpassingsvermogen hebben. Een lange termijninvestering dus, die uiteindelijk zorgen voor gezondere en gemotiveerde medewerkers.

Vind een mindfulnesstraining bij u in de buurt

Wilt u een mindfulnesstraining voor u en uw medewerkers? Ga naar telefoonboek.nl (telefoonboek.nl) en zoek naar mindfulnesscursussen bij u in de buurt. Geeft u zelf mindfulness training? Dan kunt u uw bedrijf gratis aanmelden op Places en zorg dat u goed en makkelijk vindbaar bent voor (potentiële) klanten. Voor informatie en advies zijn wij bereikbaar via 024 3555 299.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!