Places logo
Menu

Het businessplan van de startup: anders dan anders

Het businessplan van de startup: anders dan anders

Een startup, het begint met een goed idee, maar wat komt daarna? In Nederland beginnen per jaar 127.000 mensen een eigen bedrijf. Minder dan 1% hiervan zijn daadwerkelijk startups. Waar begint u met uw plan en waar moet u op letten?

Anders dan andere bedrijven

Een startup is anders dan een normaal bedrijf. Enkele criteria zijn schaalbaarheid en innovatie. Lees hier meer over in deze blog. Bij dit type bedrijf hoort dan ook niet het traditionele businessplan van een starter, dat vaak een pagina"s lang document is.

Wat houdt uw bedrijf op de rit

Een uitgebreide statistische analyse van uw startup kost niet alleen veel tijd, het creëert ook veel te hoge verwachtingen bij investeerders. Het uitwerken van de basis waardoor uw bedrijf vooruit zal gaan, is het belangrijkste. De basis is belangrijk en wees hierin zorgvuldig. Er zijn een aantal onderdelen die niet mogen ontbreken. Beschrijf uw bedrijf, uw product of dienst, de concurrentie, het verdienmodel, het marketingplan, de productie, het businessteam en hoeveel geld er nodig is. Maak een inschatting van de verwachte winst. Door deze onderdelen uit te schrijven heeft u een kans om nog eens systematisch uw plan te bekijken en eventueel te herschrijven. Ook biedt het de mogelijkheid een pitch te schrijven op basis van de grote lijnen van uw startup.

Spreek de lezer aan

Wanneer men een businessplan schrijft wordt vaak geschreven voor de ervaren lezer, met vakjargon en al het bijbehorende. Maar houdt er rekening mee dat professionals uit verschillende vakgebieden uw plan moet kunnen lezen. Ook is het belangrijk dat het innovatieve en het creatieve karakter van uw bedrijf terug te lezen is in uw businessplan. Met deze punten bent u als startup op de goede weg.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!