Places logo
Menu

Helft fietsenmakers heeft geen eigen website

Helft fietsenmakers heeft geen eigen website

Dat Nederland hét fietsland bij uitstek is, hoeven we u natuurlijk niet te vertellen. 84% van de Nederlanders bezit één of meer fietsen. Naast de gebruikelijke stadfietsen vinden ook wielrenfietsen steeds meer afname. Afgelopen en komende weken zijn er door het zomerse weer (en vooruit: de Giro-winst van Tom Dumoulin) steeds meer wielrenners op de weg te vinden. Wanneer iets mankeert aan de fiets, en u zelf niet bepaald een enorme techneut bent, kunt u deze beter naar de fietsenmaker brengen. Op het internet kunt u alvast onderzoek doen naar een betrouwbare, portemonnee-vriendelijke fietsenwinkel. Maar hebben deze zaken wel een website?

Onderzoek

In totaal werden er 3358 fietsenmakers uit de database van Telefoonboek.nl onderzocht. Bij deze zaken werd gekeken hoeveel er een werkende website bezitten; URL's zonder werkende pagina worden niet meegeteld als werkend. Bij 1655 fietsenwinkels werd er een werkende website gevonden, hetgeen neerkomt op 49,3% Dat wil zeggen dat 50,7% van de onderzochte zaken, zo'n 1703 gevallen, geen werkende website heeft. Hierbij wordt er soms wel een URL gevonden, maar werkt de site niet naar behoren.

Responsive

De 1655 zaken die wél een website hebben, zijn vervolgens getest op responsiveness. Responsiveness houdt in dat de website meebeweegt met het apparaat waarop deze getoond wordt. Zo is deze dus altijd goed leesbaar en bruikbaar ongeacht het apparaat waarop deze bekeken wordt, zoals op de smartphone. Bij 68,2% van de onderzochte fietsenwinkels werd een responsive website gevonden. Dat betekent dat bij 31,8% van de winkels de website aan bruikbaarheid en leesbaarheid inboet als deze bekeken wordt op mobiel of tablet.

Online visitekaartje

Ronny Oonk, manager van Places Websites en onderzoeker van Telefoonboek.nl, denkt dat fietsenwinkels een enorme kans laten liggen: "Met een website is de winkel altijd online vindbaar. Het is een online visitekaartje voor het bedrijf. Je zou bijvoorbeeld al online afspraken kunnen inplannen, zodat klanten weten wanneer ze hun fiets kunnen ophalen."

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!