Places logo
Menu

Handige apps om uw financiën te regelen

Handige apps om uw financiën te regelen

Boekhouding en andere financiële zaken vinden steeds meer online plaats. Toch vinden veel ondernemers de financiën vaak nog steeds een ingewikkelde zaak. Om het voor u wat makkelijker te maken, zijn er verschillende apps voor uw smartphone en tablet beschikbaar die het regelen van uw financiën een stuk eenvoudiger maakt. Ook kunnen deze apps u op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen rondom wetten en andere belangrijke zaken op het gebied van MKB. Vaak zijn de apps heel gebruiksvriendelijk waardoor veel financiële zaken makkelijk af te handelen zijn, zonder dat u er veel kennis over hoeft te hebben.Places.nl heeft een aantal handige financiële apps voor u op een rijtje gezet.

NieuweWetten-App

Als ondernemer is het natuurlijk belangrijk om op de hoogte te zijn van nieuwe wetgeving en regels. Gelukkig heeft het ministerie daar voor de ondernemer 2.0 een handige oplossing voor gevonden: de NieuweWetten-App. Via deze app kunt u instellen van wat voor soort wetswijzigingen u meldingen wil krijgen en wanneer. Automatische updates zorgen ervoor dat u nooit meer voor een verrassing komt te staan als er weer een keer een wet is ingevoerd zonder dat u daar vanaf weet.

nieuwe wetten app

OverOpIBAN-app

De nieuwe regels rondom IBAN zijn van kracht, echter nog niet definitief. Bovendien zijn klanten vaak nog niet altijd op de hoogte van wat hun IBAN-rekeningnummer is. Deze handige app zorgt ervoor dat als u het rekeningnummer invoert er een IBAN nummer uit komt rollen. De app is gratis te verkrijgen voor Android, iPhone en Windows Phone.

Mobiel bankieren

De mobiel bankieren apps van onder andere de Rabobank en ING zijn inmiddels al vrij bekend, maar daarom niet minder handig. Overal internetbankieren waar en wanneer u maar wil, uw financiën overzichtelijk weergegeven en overschrijvingen boeken. Punt van kritiek blijft natuurlijk het feit dat computers beter beschermd zijn tegen cybercrime dan mobiele apparaten. Ook hier is echter discussie over.

Muis Live app

De 'MUIS LIVE App' is een administratie app waarmee u wanneer en waar u wilt, op de hoogte bent van uw financiële administratie. Het komt tegenwoordig vaak voor dat u, al dan niet door flexwerken, onderweg bent en daar door een afwezige boekhouding geen beslissingen kunt maken op management niveau. Met deze app kunt u simpelweg via uw iPhone of iPad uw balans inzien en zelfs facturen beschikbaar stellen. De app is weliswaar gratis, maar alleen beschikbaar voor Apple gebruikers.

VerzuimSignaal

Met de app VerzuimSignaal kunt u als ondernemer het verzuim en ziekte van uw personeel direct via een app registreren. U krijgt ook meldingen over nog uit te voeren taken en verzuimsignalen, waardoor u een mooi overzicht krijgt van verzuimpercentages. Gegevens van uw personeel en UWV documenten kunt u kwijt in deze app, en er kunnen ook gegevens op het gebied van organisatie, afdelingen en medewerkers geïmporteerd en geëxporteerd worden. De app is helaas niet gratis en alleen verkrijgbaar voor Apple gebruikers.

Smartphone with cloud of application icons

Yuki

'Het nieuwe boekhouden', zo noemt Yuki het. Door documenten in te scannen en door te sturen naar uw telefoon of dropbox wordt uw boekhouding automatisch door een medewerker van Yuki geboekt. Zo heeft u altijd een up-to-date boekhouding en heeft u altijd en overal uw facturen en contracten bij de hand. Met Yuki heeft u een nieuwe digitale archiefkast. De app is niet gratis, maar u kunt de app wel gratis uitproberen.

Moneybird

We schreven er al eerder over, de handige app Moneybird. Moneybird is een app die u helpt bij het snel en efficiënt opstellen van facturen waardoor het een simpel klusje wordt. Facturen maakt u met deze app onderweg in de trein of 's avonds op de bank. De app biedt ook een overzicht van uw facturen en kunt u bonnetjes inscannen. U kunt de app gratis gebruiken, maar dan beschikt u over weinig functies. Vanaf € 10 per maand kunt u redelijk uit de voeten om de app veelvuldig te gebruiken. Andere gratis opties van factuur apps zijn Efactuurdirect en Digitalefactuur.nl. Deze gratis apps zijn echter erg beperkt in hun kunnen.

Eigen app ontwikkelen?

Heeft u zelf een goed idee voor een app, of wilt u een app voor uw website of andere doeleinden? Met het Nederlandse AppMachine kunt u eenvoudig, maar erg mooi zelf apps bouwen. Het gebruik van AppMachine is niet gratis, maar wel een uitkomst als u zelf de technische 'know-how' niet heeft en toch zelf een app wil maken. Wilt u meer tips over handige apps? Bekijk dit overzicht van 7 handige apps voor zakelijk Nederland. Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden die Telefoonboek.nl biedt om uw bedrijf online beter zichtbaar te maken? Wij geven u hierover graag advies. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met Telefoonboek.nlvia 024 3555 299.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!