Places logo
Menu

Handelen via uw smartphone? Leer beleggen met BUX!

Handelen via uw smartphone? Leer beleggen met BUX!

Afgelopen week was de Nederlandse beleggingsapp Bux in het nieuws. De Duitse investeerder Holtzbrinck Ventures steekt namelijk 6,1 miljoen in de app. Dit geld wordt gestoken in uitbreiding en internationalisering, zeker in Duitsland zal een stevige marketingcampagne opgezet worden. Maar wat is BUX nu eigenlijk? Places vertelt u alles over deze Nederlandse beleggingsapp.

Beleggen op speelse wijze

BUX, afgeleid van het Engelse 'bucks' is opgericht om gebruikers de mogelijkheid te geven op een eenvoudige en speelse manier te beleggen. BUX is opgericht door oud-Binckbankbestuurder Nick Bortot en inmiddels gebruiken 350.000 mensen de app.

Wanneer u voor het eerst inlogt op BUX, krijgt u 1000 funBUX cadeau. Dit is virtueel geld waarmee u risicoloos de app kunt leren kennen en ontdekt hoe handelen op de beurs werkt. Daarna stapt u over naar seriousBUX: echt geld. Om met seriousBUX te handelen betaalt u transactiekosten die beginnen bij €0,25 per transactie. Met BUX handelt u niet direct op de beurs, maar via een Contract for Difference (CFD). Dat is een financieel product dat zich precies zo gedraagt als een aandeel, maar geen aandeel is waardoor de kosten laag blijven. In de praktijk speculeert u op een verschil in waarde van een bepaald aandeel in plaats van dat u het aandeel aanschaft. De CFD's waarmee BUX werkt worden uitgegeven door Ayondo Markets Limited, een Britse financiële instelling.

Verantwoord handelen

BUX heeft een aantal maatregelen ingebouwd die een verantwoorde manier van handelen moeten waarborgen. Zo ben u verplicht om risico te spreiden omdat boven de vijfhonderd euro niet al het geld in één aandeel gestopt kan worden. Daarnaast moet er een tijdje met funBUX geoefend worden. Bovendien kunt u niet meer verliezen dan u heeft geïnvesteerd doordat er een beperking zit op de hefbomen.

Wel worden er vraagtekens gezet bij het educatieve aspect van de app. Het traden is eigenlijk een gokspelletje, daar leert u niets van. BUX reageert dat het voornaamste doel is om de financiële wereld toegankelijker te maken. Door actief te zijn op de beurs begrijput u vanzelf beter hoe dingen in de wereld werken. BUX heeft daarom ook een eigen redactie die door middel van artikelen uitlegt wat er gebeurt. Gebruikers kunnen daar, als ze willen, iets mee doen via de app. Daarnaast benadrukt Bortot dat zij geen spelletje maken van de beurs, maar gaming elementen hebben toegevoegd aan de app om het product aantrekkelijker en toegankelijker te maken.

Ondernemen zonder risico's

Bent u geïnteresseerd in de beleggingswereld maar wilt u geen enorme risico's lopen is het zeker interessant om u eens in BUX te verdiepen. Houdt u van ondernemen zonder risico? Meld uw bedrijf dan nu gratis aan op Places. Zo maakt u uw bedrijf optimaal online vindbaar én bereikbaar voor uw potentiële en bestaande klanten. Dit is 100% gratis en in vijf minuten gebeurd. Vandaar dat ruim 100.000 bedrijven u al voorgingen! Heeft u vragen? Wij helpen u graag. Bel 024-3555299 voor vrijblijvend advies.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!