Places logo
Menu

Haal het beste uit LinkedIn met deze tips voor ondernemers

Haal het beste uit LinkedIn met deze tips voor ondernemers

Pas in 2003 werd LinkedIn, het grootste sociale netwerk op het gebied van zakelijke contacten, opgericht. Nu in 2015 is het bedrijf niet meer weg te denken uit de zakelijke markt. Steeds vaker zoeken potentiële werknemers en klanten een bedrijf op via LinkedIn. Het is daarom belangrijk dat uw bedrijf een goede pagina heeft op LinkedIn. Places.nl heeft de meest belangrijke functionaliteiten voor u op een rij gezet.

Contact leggen

Allereerst is het handig voor u als ondernemer om zoveel mogelijk relevante personen en bedrijven uit uw netwerk op LinkedIn te hebben. Door deze personen en bedrijven toe te voegen als contacten, kunt u ook weer naar hun contacten kijken. Als u in dezelfde branche zit, kunt u daardoor uw netwerk vergroten. Een groter netwerk kan zorgen voor meer opdrachten, maar is ook handig om tips en tricks uit te wisselen met mede-ondernemers.

Beheer uw pagina

U kunt met uw eigen persoonlijke pagina een bedrijfspagina beheren, maar kunt dit ook aan andere personen overlaten. Zo kunt u met uw mede-eigenaar of een medewerker samen uw bedrijfspagina beheren. Op uw bedrijfspagina vindt u de mogelijkheid om ofwel alle medewerkers met een bedrijfse-mailadres (bijvoorbeeld jan@firmajanssen.nl) of een aantal personen die u daar zelf voor aanwijst de bedrijfspagina te laten beheren.

Vraag om aanbevelingen

Een van de populairdere functies van LinkedIn is het schrijven van aanbevelingen (in het Engels 'recommendations'). Voor personen wordt deze optie al veel gebruikt, voor bedrijven is deze functie nog wat minder bekend. Als u een klant hebt die enthousiast is over uw bedrijf, kunt u vragen of deze klant een aanbeveling wil schrijven. Dit is een uitgebreide recensie over de geleverde prestaties van uw bedrijf. Hierdoor krijgen potentiële klanten en andere bedrijven die met u willen samenwerken vanuit een andere kant te horen wat de sterke punten zijn van uw bedrijf. Mond-tot-mondreclame is de sterkste manier om mensen te laten zien hoe fantastisch uw bedrijf is en aanbevelingen spelen hier mooi op in.

Groepen

Om met bedrijven en particulieren in contact te komen die dezelfde interesses hebben als uw bedrijf, kunt u bij LinkedIn lid worden van verschillende groepen. Om bij zoveel mogelijk relevante groepen aan te sluiten, kunt u kijken naar de groepen waar uw netwerk lid van is. In deze groepen kunt u discussiëren en tips en tricks kunt uitwisselen over uw bedrijfsprestaties. Ook kunt u deze groepen gebruiken om contacten te leggen die handig kunnen zijn voor uw netwerk. Wilt u meer weten over LinkedIn en de functies die daar mogelijk zijn? Een aantal webpagina's heeft een paar handige tips voor u als ondernemer op een rij gezet. Naast de diensten die Places u als ondernemer aanbiedt, vindt u bij ons ook de meest actuele informatie in de vorm van interessante blogartikelen. Houd Places.nl dus goed in de gaten! Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op met onze servicedesk via 024 - 3555299. Wij helpen u graag.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!