Places logo
Menu

Grootste deel websites post- en koeriersbedrijven werkend

Grootste deel websites post- en koeriersbedrijven werkend

Vorige week bleek uit een analyse van het Ministerie van Economische zaken dat het versturen van post in de vorm van een brief of kaart minder populair wordt. Dit komt grotendeels door het toenemende gebruik van apps zoals What's app. Dat was natuurlijk al te verwachten, maar deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat post in de toekomst wellicht door een pakketbezorger of boodschappenbezorger wordt afgeleverd. Met al deze ontwikkelingen en plannen voor de toekomst vroeg Telefoonboek.nl zich af hoe het staat met de online aanwezigheid van dit soort bedrijven. Daarom onderzochten wij het aantal werkende websites van bedrijven in de sector 'post en koerier'.

Onderzoek

In totaal zijn 4676 bedrijven onderzocht in de categorie 'post en koerier' uit de database van Telefoonboek.nl. Daarbij is gekeken naar het aantal bedrijven in het bezit van een werkende website. Bedrijven met een URL, maar zonder werkende webpagina werden daarbij meegerekend als 'niet werkend'. Uiteindelijk bleek bij 2781 bedrijven sprake te zijn van een werkende website, hetgeen neerkomt op 59,5%. Dat betekent dat het merendeel van de organisaties in de categorie 'post en koerier' online vindbaar is via een eigen bedrijfswebsite, maar dat is voor de overige 40,5% niet het geval. Deze bedrijven lopen door het ontbreken van een werkende website mogelijk klanten en daarmee omzet mis.

Beveiliging

Daarnaast is er ook nog gekeken naar het aantal websites met een SSL-certificaat. Hierbij bleek dat slechts 9,3% van de websites beveiligd is door middel van https en de ruime meerderheid (90,7%) van de websites hier niet door beveiligd is. Wel kan het zo zijn dat een gedeelte van de website waar met persoonsgegevens wordt gewerkt zich achter een (vaak externe) beveiliging bevindt. De hoofdwebsites daarvan zijn echter niet in het bezit van een SSL-certificaat. Gegevens die daar worden ingevuld zijn dus nog niet altijd beveiligd.

Noodzakelijke ontwikkelingen

Ronny Oonk, manager van Places Websites denkt dat er nog een grote slag te slaan is voor bedrijven in de post en koerier sector. "Zeker met het oog op de huidige ontwikkelingen binnen deze sector is het van belang dat dit soort bedrijven meegaan met de digitalisering en hun dienstverlening hierop aanpassen. Het is daarbij noodzakelijk dat bedrijven een werkende website hebben en deze ook goed beveiligd zijn."

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!