Places logo
Menu

Groningse webshops over het algemeen goed bereikbaar

Groningse webshops over het algemeen goed bereikbaar

Voor het bestellen van nieuwe kleding, meubels of elektronica-artikelen gaan veel mensen de deur al niet meer uit. Bijna ieder product valt inmiddels online te bestellen. Het gemak is groot: vanaf je pc, laptop of mobiel apparaat kun je met een paar toetsen een product aanschaffen, welke vaak de volgende dag al voor je deur wordt afgeleverd. Erg eenvoudig, maar natuurlijk gaat er weleens wat mis of moet er een pakketje teruggestuurd worden. Hierbij gaat het gros van de communicatie nog niet online: meestal wordt toch de telefoon opgepakt bij dit soort voorvallen. Telefoonboek.nl onderzocht hoe de telefonische bereikbaarheid van webshops in elkaar steekt.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek staan 1380 Groningse telefoonnummers geregistreerd in de categorie 'Webshop en Postorder'. Deze nummers worden in het bestand opgenomen als 'slecht bereikbaar' wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was in 29 van de 1380 webshops het geval. Dat betreft slechts 2,1%% van de gevallen, wat betekent dat 97,9% van de onderzochte Groningse webshops weinig tot geen klachten krijgen.

Slechte bereikbaarheid in de hoofdstad

Onder de 29 bedrijven die meer dan drie keer niet opnamen, vallen vooral veel webshops uit Groningen-stad: twaalf van de 29 slecht bereikbare webshops zijn in de provinciehoofdstad gevestigd. Wat betreft de meeste bereikbaarheidsklachten spande HODO-Handelsonderneming uit Kiel-Windeweer de kroon. Hier werden het afgelopen jaar 39 mislukte belpogingen geregistreerd. Ook Winparts.nl uit Winneweer (33 mislukte belpogingen) kreeg relatief veel klachten.

Online

Een uitmuntende score, vindt ook Dirk Lentjes, manager van Places Antwoordservice: "Erg knap dat er relatief weinig webshops zijn die minder goed bereikbaar zijn. Goed om te zien dat de klantenservice per telefoon goed wordt opgenomen bij een branche die het vooral moet hebben van online traffic."

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!