Places logo
Menu

GPS-locatie wordt binnenkort gedeeld met alarmcentrale

GPS-locatie wordt binnenkort gedeeld met alarmcentrale

Met behulp van de Advanced Mobile Location (AML) techniek is het later dit jaar in Nederland mogelijk dat een telefoon automatisch een locatie stuurt wanneer er naar 112 wordt gebeld. In sommigen Europese landen is AML al in werking maar in Nederland moest de techniek van de hulpdiensten nog verder ontwikkeld worden voordat zij dit kunnen ondersteunen. Het ziet ernaar uit dat de AML techniek later dit jaar ook in Nederland zal werken.

Hulpdiensten sneller op de hoogte
Door de nieuwe techniek zijn hulpdiensten direct op de hoogte van de locatie waar iemand zich bevindt. Hulpdiensten kunnen nu soms ook al de locatie achterhalen maar vaak werkt dat te traag. De nieuwe techniek zal dus veel tijd besparen waardoor hulpdiensten sneller ter plaatse kunnen zijn. Vooral in een noodsituatie waarbij mensen niet weten waar ze zich precies bevinden kan het automatisch doorgeven van een locatie erg helpen.

Apple en Android zijn er klaar voor
In eerste instantie boden alleen Android-toestellen een ondersteuning voor de AML techniek aan. Afgelopen zomer werd Apple echter onder druk gezet door de European Emergency Numbers Association om de techniek te gaan ondersteunen. Apple heeft sindsdien verschillende maatregelen genomen waardoor het makkelijker is geworden om met een Apple telefoon met nooddiensten in contact te komen. Wanneer de nieuwe iOS 11.3 actief is zullen Apple-telefoons de AML techniek ondersteunen. Deze update zal waarschijnlijk in het voorjaar verschijnen.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!