Places logo
Menu

Haal het beste uit uw Google account met deze ondernemerstips

Haal het beste uit uw Google account met deze ondernemerstips

Bent u op zoek naar informatie, dan gebruikt u ongetwijfeld Google. Naast de zoekmachinefunctie bestaan er echter nog diverse handige functies waarvan veel mensen niet op de hoogte zijn. Daarom heeft Google iets nieuws bedacht: Google Tips. Via deze service krijgt u tips en tricks over de uitgebreide opties die voor u als ondernemer interessant kunnen zijn. Daarnaast leert u hoe u efficiënter in Google te zoeken. Leest u mee?

Google Agenda

Wist u dat het mogelijk is om als ondernemer via Google afspraken voor uw medewerkers in te plannen? De online agenda van Google maakt het mogelijk om meerdere agenda's te combineren in één gedeelde agenda. Hierdoor kunt u gelijk de beschikbaarheid van uw werknemers controleren en afspraken voor ze inplannen. U kunt ervoor kiezen om alle gegevens van een ingeplande afspraak met elkaar te delen, of alleen te laten zien wanneer u beschikbaar bent. Uw planning kunt u uiteraard ook bekijken en bewerken via uw telefoon of tablet.

Google Now

Onderweg naar een klant of afspraak? Google Now houdt het verkeer voor u in de gaten en laat u weten hoe laat u moet vertrekken om op tijd te arriveren. Ook als u in of naar het buitenland reist kunt u alles te weten komen over het openbaar vervoer, valutakoersen, bezienswaardigheden en alles wat er in de omgeving gebeurt. Zoek bijvoorbeeld op 'weer parijs' of 'tijd new york' en Google geeft u gelijk de juiste informatie. Het is zelfs mogelijk om vluchttijden en de status van de vlucht te bekijken door de naam van de vluchtmaatschappij en het vluchtnummer in te typen.

Google Docs

Indien u gebruik maakt van Google documenten weet u zeker dat u altijd toegang heeft tot uw eigen bestanden, zelfs als u niet met het internet verbonden bent. Zowel via uw computer, telefoon als tablet kunt u uw bestanden openen en bewerken. Daarnaast is het mogelijk om bestanden met anderen te delen, zodat zij tegelijkertijd kunnen samenwerken aan hetzelfde document. Alle wijzigingen worden automatisch opgeslagen terwijl u typt. Ten slotte is het ook mogelijk om oudere versies van uw bestand te bekijken, gesorteerd op bewerkdatum en de persoon die de wijziging heeft aangebracht.

Google Presentaties

Zelfs het maken van presentaties is mogelijk met uw Google account. Gebruik verschillende thema's, animaties, lettertypen, video's en dergelijke om een zakelijke presentatie in elkaar te zetten. Net zoals bij uw Google documenten heeft u ook tot uw presentaties altijd en overal toegang. Ook PowerPoint-bestanden kunt u converteren naar Google-presentaties en andersom. Als u op bezoek gaat bij een klant heeft u uw bestanden altijd bij de hand.

Google Plus

Met uw Google+ profiel bepaalt u hoe u wordt weergegeven. Wilt u uw updates niet aan iedereen binnen uw netwerk tonen? Met de optie Kringen bepaalt u direct wiens updates u ziet, en met wie u uw eigen updates deelt. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan Communities. Zo deelt u gemakkelijk uw expertise in relevante online discussiegroepen. En vergadert u vaak maar zijn niet alle deelnemers in hetzelfde pand aanwezig? Dat is met Hangouts geen enkel probleem. Vergeet dus niet om uw Google account te delen met uw klanten- en kennissenkring! Op Places toont u met een gratis bedrijfsvermelding gemakkelijk en gratis uw Google+ profiel. Bent u benieuwd naar meer ondernemerstips? Houd dan de Places blogpagina in de gaten!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!