Places logo
Menu

Google Mijn Bedrijf wordt Google Bedrijfsprofiel

Google Mijn Bedrijf wordt Google Bedrijfsprofiel

Kortgeleden is Google Mijn Bedrijf veranderd in Google Bedrijfsprofiel. Wat verandert er voor jou als ondernemer allemaal met deze update? We leggen het je graag uit.

Je bedrijfsprofiel beheren in de app

De Google Mijn Bedrijf-app wordt binnenkort vervangen door de Google Maps-app. Je kunt je bedrijfsprofiel vanaf dan dus beheren vanuit Google Maps, maar ook vanuit Zoeken. Hierdoor wordt het makkelijker om je bedrijfsinformatie toe te voegen, doordat je gelijk vanuit het juiste kanaal de informatie aan kunt passen in plaats van via een aparte app.

Hoe beheer ik mijn bedrijfsprofiel?

Om je bedrijfsprofiel te beheren ga je dus naar Google Maps of naar Zoeken. Om naar je bedrijfsprofiel in Google Maps te gaan open je de app. Log in op het Google account waarmee je je bedrijfsprofiel beheert en klik rechtsboven op het accounticoon. Vanuit hier kun je je informatie aanpassen of bijvoorbeeld een foto toevoegen.

Wil je je bedrijfsprofiel beheren vanuit Zoeken? Log dan in op het Google account waarmee jij je Bedrijfsprofiel beheert. Zoek op Google naar jouw bedrijfsnaam of zoek naar 'mijn bedrijf'. Klik op de knop 'Profiel bekijken' om je profiel te beheren. Kies in het menu de optie Profiel bewerken, Promoten of Klanten.

Welke informatie kan ik toevoegen?

Met een Google Bedrijfsprofiel wordt jouw bedrijf makkelijker gevonden en nemen klanten sneller contact met je op. Het is dus van belang de juiste informatie aan je profiel toe te voegen. Zo kun je je adresgegevens en openingstijden toevoegen, maar ook je website moet je er zeker in zetten. Voeg een omschrijving van je bedrijf toe, zodat potentiële klanten weten waar ze mee te maken hebben.

Laat je aanbod van producten en diensten zien en promoot deze door middel van foto's, posts en aanbiedingen. Het is zelfs mogelijk om evenementen toe te voegen aan je profiel.

Contact onderhouden met je klanten

Naast het verschaffen van de juiste informatie is Google Bedrijfsprofiel ook een ontzettend goede manier om contact te onderhouden met je klanten. Klanten kunnen via de chatfunctie een bericht sturen. Je kunt dus hun vragen beantwoorden en hiermee meer klanten genereren.

Ook kunnen klanten reviews achterlaten. Door het gesprek met hen aan te gaan houd je je klanten tevreden. Reviews werken voor potentiële klanten ook als een overtuigingsmiddel. Als zij goede beoordelingen zien, zullen zij sneller geneigd zijn met jou in zee te gaan.Wil jij graag hulp bij het beheren van je Google Bedrijfsprofiel? Wij staan voor je klaar! Met Places Bedrijfsvermelding wordt jouw profiel maandelijks geoptimaliseerd en ben jij zichtbaar op meer dan 10 kanalen.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!